Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ogrzewanie postojowe webasto zaporożec

Dudi2007 13 Jan 2009 22:02 11010 5
    Dudi2007
    Level 16  
    poszukuje schematu elektrycznego oraz wszelkich danych na temat tego ogrzewania ewentualnych rad do montażu do volkswagena t4 busa
    skylark
    Level 25  
    Pierwsza, chyba najważniejsza rada... zapomnij o ogrzewaniu Zaporożca.
    Zbyt ryzykowny pomysł.
    15lat temu montowałem klientowi takie nowe do T3 i pamiętam, że sama adaptacja urządzenia by było w pełni bezpieczne kosztowało tyle ile całe urządzenie w sklepie.
    Dudi2007
    Level 16  
    dlaczego zapomnieć ogrzewanie się przyda zakupiłem je naprawdę tanio kumpel przeglądnie ja ściągłem super schemat ,opis i wszystkie dane już robi się cieplej tylko gdzie zamontować by było BEZPIECZNIE i dawało przyjemne ciepełko (samochód mam pod chmurką chodzi o skrobanie szyb,a dokładnie by tego robić nie trzeba było)
    Anonymous
    Anonymous  
    ZKepowicz
    Level 19  
    [quote="Dudi2007"]poszukuje schematu elektrycznego oraz wszelkich Nie zgodze sie z ostatnia wypowiedzia .To samo mozna powiedziec o starych modelach webast suchych lub DDR-owskich Sirokkach Wogrzewaniu Zaporozca komora spalania jest zamknieta .Jerzeli sptawny jest i prawidlowo wyregulowany termostat oraz oryginalna /wg.schematu wykonana instalacja agregatu/ ,oraz prawidlowo odprowadzone spaliny /bez mozliwosci naplywy do wnetrza pojazdu ,jest ono tak samo bezpieczne jak i inne ogrzewania benzynowe pod warunkiem prawidlowo wyregulowanego dawkowania paliwa .Na pewno jest ono bezpieczniejsze od Sirokko 211 i o wiele latwiejsze w regulacij .Kolego nje umje jeszcze zamjescic tutaj instrukcji bslugi budowy i schematow ,ale podaj na maila swoj adres to wysle ci xero Ja z kolei ,poprosze o pomocinnych cztajacych Poszukuje silniczka wentylatora do termo top dw50 srednica korpusu 40 mm osadzonego w gniezdzie w zbiorniczku paliwa.Chetnie odkupje.
    Dudi2007
    Level 16  
    schemat ogrzewania z zaporożca już znalazłem na forum trabanta zostało już odpalone i grzeje super zostało mi zakupić pompke paliwa i dokładnie wyregulować po tych czynnościach montaż do t4 . Może ktoś motował już w t4 to ogrzewanie lub zna jakiś link z poradą