Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Passat B5,Xenony gasną w czasie jazdy na chwilę.

karwosik 14 Jan 2009 17:02 5774 6
    karwosik
    Level 2  
    witam !!!! mam problem tego typu ze wczoraj zamontowalem (do passata B5 ) sobie zestaw xeonow ( UNIWERSALNY ZESTAW HID XENON H7) i w czasie jazdy doslownie w ulamku sekundy gasna i zapalaja mi sie spowrotem swiatla ........pytanie czy cos zostalo nie tak zamontowane ???? prosze o pomoc .... z gory dziekuje...
    jarecki04
    Level 26  
    Zeby było dobrze to musisz zamontować układ samopoziomujący i spryskiwacze bo tak policjant zabierze Ci dowód rejestracyjny a innych uzytkowników będziesz oślepiał
    adamjur1
    Level 41  
    Jeżeli wszystkie połaczenia są ok ( szczególnie te konektorki podające + i - na przetwornice) to przyczyną gaśnięcia może być chwiejące się napięcie na pokładzie B5.
    A czy gasną Ci równocześnie oba czy w raz jeden raz drugi?
    Pozdr.J.
    karwosik
    Level 2  
    gasnie raz jedna raz druga ale to sa ulamki sekund
    adamjur1
    Level 41  
    No musisz mieć pożyczoną od kogoś przetwornicę i sprawdzić czy ten problem idzie za elektroniką czy za palnikiem. Ale występowanie na obu lampach sugeruje nadwrażliwość przetwornic na skoki napięcia.
    Sprawdź czy ten efekt jest na wolnych obrotach ( z dodatkowo naciśniętym hamulcem i awaryjnymi aby dociążyć instalację) a zanika po dodaniu gazu i wyłączeniu zbędnych odbiorów.
    Ja mam takie badziewiarskie ksenony w dwóch samochodach, a przetwornic już w sumie 6 szt - te pierwsze przygasały po 15- 20 sek ( różnie na stronach). O dziwo nie przygasają w Passacie B4 ( tam mam 4300K) a przygasały w Reno Espace( 6000K). Wymieniłem przetwornice na inne ( z różnych źródeł) i teraz jest tak:
    lewy reflektor świeci jasno i ok ( przetwornica 9-16V)
    a prawy ( 10-36V) kombinuje - potrafi nie zapalić razem z drugą i dopiero ponowne wyłączenie i włączenie ją odpala.
    Generalnie wszystko zależy od jakości przetwornic.
    Ogólnie w passacie lampy świecą lepiej, w Espace słabiej
    Oczywiście w obu pojazdach dodałem spryskiwacze reflektorów.
    Pozdr.J.
    AREK_GDYNIA
    Level 18  
    Mialem podobny przypadek w VW Bora klienta. Zalozylem przekazniki na przetwornice i gruby kabel "+" bezposrednio do akumulatora i juz nie gasna. Najprawdopodobniej przetwornice sa wrazliwe na spadki napiecia.
    enricofatal
    Level 14  
    spryskiwacze poziomowanie oki a lefrektor ma atest do danego zrudla swiatla
    (zarowki) wyróżnik określający natężenie światła hmm co dalej, ale montowałem xenon H7 nowy zestaw swieci swieci swieci nagle ciemnosc i swieci mysle sprawdzilem okablowanie auta wszystko oki wymienilem przetwornice i stala sie jasnosc reklamowalem
    NOWE przetwornice, chinczyk