Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Rover 200 1,4 problem z iskra na swiecy

rafalgr 14 Sty 2009 18:05 4187 11
  • #1 14 Sty 2009 18:05
    rafalgr
    Poziom 2  

    Witam pare miesiecy temu zakupilem ten wlasnie model samochodu co w temacie rocznik 99, 120 tys. mil w przeciagu 3 miesiecy musialem wymienic sprzeglo, pompe wodna a teraz nie wiem co chcial bym mniej wiecej zdiagnozowac usterke bo niestety nie mam zadnego pewnego mechanika ktoremu moge zaufac ze wymieni tylko i wylacznie to co jest popsute.. jestem obecnie w irlandii a jak wiadomo naprawa samochodu jest tu strasznie droga ale do sedna nie moge odpalic auta poczatkowo myslalem ze to akumulator ale podlacylem go kablami do innego auta i nic po przekreceniu kluczyka slychac takie trykotanie pod maska ale nie kreci nic w ogole przeczyscilem klemy i nic ktos mi poradzil zebym wykrecil swiece i sprawdzil czy jest iskra na swiecy ale niestety jej nie ma to by wykluczalo chyba awarie pompy paliwowej mysle ze moze byc to problem z alarmem bo w tej puszcze odalarmu tak mi sie przynajmniej wydaje ze to jest od alarmu slychac wlasnie to trekotanie jak by przekaznika jakiegos... ktos mnie moze nakierowac co to moze byc ? nie chce zeby jakis mechanik wymienil mi nie wiadomo ile podzespolow i zrobil na mnie kupe kasy z gory dzieki

    0 11
  • #2 14 Sty 2009 18:20
    bromhit
    Poziom 16  

    Czyli rozrusznik wogóle nie kręci?
    A to terkotanie to może silniczek krokowy na koletorze ssącym?

    0
  • #3 14 Sty 2009 19:15
    rafalgr
    Poziom 2  

    nie kreci slychac tylko terkotanie w tej puszce malej od alarmu kolo bezpiecznikow i wydaje mi sie ze jeszcze gdzies w jednym miejscu ale nie potrafie juz go sprecyzowac na popych tez nie chcial odpalic

    0
  • #5 07 Mar 2009 23:25
    laki153
    Poziom 10  

    czyli silnik nie kreci... a jak sprawdziles iskre jezeli nie kreci silnik?

    0
  • #6 18 Mar 2009 12:15
    MARIANOX5
    Poziom 12  

    Sprawdź baterię od immobilaizera. Jeśli padnięta to auta nie odpalisz. Miałem podobny problem.

    0
  • #7 18 Mar 2009 12:36
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #8 11 Kwi 2009 14:42
    MARIANOX5
    Poziom 12  

    Może i bzdury jak twierdzisz ale przy zepsutych obydwu pilotach można pomarzyć żeby auto odpaliło. Za to można zrobić fiki miki i z przewodami idącymi od układu immobilaizera do układu sterownika silnika i autko zagada.

    0
  • #9 11 Kwi 2009 14:47
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #10 11 Kwi 2009 15:25
    MARIANOX5
    Poziom 12  

    A ty dalej wymądrzasz się panie mądralo. Właśnie te fiki miki dotyczyło małej zmiany. Po za tym bez odpowiedniego interfejsu i kompa zwykły przeciętny człek nic nie wskóra. Rover to ciężki przypadek a szczególnie modele z serii 200.
    Po za tym jak wiesz to udzielaj pomocnej podpowiedzi a nie później wymądrzasz się. Forum służy chyba do pomocy a nie głupich twoich docinek.
    Pozdrawiam.

    0
  • #11 11 Kwi 2009 15:29
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #12 11 Kwi 2009 17:21
    emeryt2
    Poziom 42  

    Pax , pax Marianox. Doceń Ich , oni naprawdę mają ogromną wiedzę.

    0