Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kilka pytan o rozdzielenie cyfry+

coop11 14 Jan 2009 22:47 3447 7
    coop11
    Level 10  
    Witam,
    Czytałem trochę o rozdzielaniu cyfry ale nie mogę się już połapać, co tak naprawdę potrzebuję do podzielenia sygnału na 3 TV. Poza tym jak z nowymi kartami, bo niedawno była wymiana...

A więc:
    mam TV z cyfrą i dekoderem Pioreera. Chcę cyfrę podzielić na 3 TV.
    Co potrzebuję prócz 3 tunerów ? Coś czytałem o tych rozdzielaczach i podobno są przewodowe i bezprzewodowe - Chciałbym zdecydowanie bezprzewodowe. Co jeszcze trzeba dokupić? Jakbyście mogli to podajcie jakies linki gdzie można kupić te urządzenia i w miare rozsądnej cenie (tylko nie najtansze buble ;) ). Jakie dekodery polecacie ? Te w stylu tego co mam będą ok? Na allegro są po 100 więc nie drogo.

Czekam na odpowiedzi :)

Pozdrawiam

PS. Cyfra bez kanałów HD, telewizory 3x32" jeśli ma to jakies znaczenie.
    coop11
    Level 10  
    Dzięki za odpowiedź, już wiem co jest potrzebne. Nawet wybrałem już splitter: SmartWI Wireless - chyba dobre te splittery ?
    I jeszcze pytanie: Karta abonencka cyfry (oryginalna) będzie ciągle w splitterze, tak? Czyli do tego tunera co mam też muszę mieć tą kartę kliencką ? 4 telewizory = 4 karty klienckie ?

Pozdrawiam
    coop11
    Level 10  
    O ile dobrze zrozumiałem, do każdego dekodera musi dochodzić kabel SAT, tak? A jak to jest w przypadku sharingu - czy też musi dochodzić do dekoderów kabel SAT ? Sharing chciałbym uruchomić tylko u siebie w domu.
    I jak rozumiem, sharing odbywa się przez internet. Jeśli uruchomię to tylko u siebie w domu to czy będzie mi zwalniało internet?

Pozdrawiam
  • Helpful post
    kocur108
    Level 19  
    przy sharingu też do każdego dekodera musi iść przewód sat jak i przewód z uprawnieniami
    po za tym sharing nie jest legalny
    zależy jaki internet na 1M nie odczujesz zmiany

tyle kont sharingowych ile dekoderów albo może sie okazać że na 1 koncie, nie wyrobi karta u dawcy
    coop11
    Level 10  
    Doominus wrote:
    Sharing to tylko przesył uprawnień.

Aha no to kiszka. No nic dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam