Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zmywarka miele g595 brak zasilania dla elektrozaworu

12daniel 15 Sty 2009 17:43 4249 27
  • #1 15 Sty 2009 17:43
    12daniel
    Poziom 11  

    Witam wyskakuje błąd wasserablauf czyli brak dopływu wody sprawdzałem elektrozawór jest sprawny po sprawdzeniu dopływu prądu nie ma prądu do elektrozaworu od czego zacząć

    0 27
  • #2 15 Sty 2009 18:12
    Rysiek 19
    Poziom 17  

    Sprawdz czystość obiegu wody w zmywarce.Nasyp ok. 100g kreta i zrób mycie tzw. czyszczące.

    0
  • #3 15 Sty 2009 18:13
    12daniel
    Poziom 11  

    Jak mam to zrobić jak nie pobiera wody

    1
  • #4 15 Sty 2009 18:13
    Rysiek 19
    Poziom 17  

    Do zmywarki nalej wody ręcznie.

    0
  • #5 15 Sty 2009 18:22
    12daniel
    Poziom 11  

    Ale co ma to wspólnego zasilaniem elektrozaworu

    0
  • #6 15 Sty 2009 18:33
    Rysiek 19
    Poziom 17  

    O tyle ma wspónego ,że jeżeli układ hydrostatu jest zanieczyszczony tłuszczem z mycia naczyń to trzeba zrobić mycie czyszczące napewno.

    0
  • #7 15 Sty 2009 18:41
    12daniel
    Poziom 11  

    Zrobię to jutro i sprawdzę pytanie ciepła woda czy zimna i na ile zostawić

    0
  • #8 15 Sty 2009 18:46
    Rysiek 19
    Poziom 17  

    Nastawić na mycie główne.

    0
  • #9 16 Sty 2009 12:59
    12daniel
    Poziom 11  

    Witam nic nie pomogło co dalej

    0
  • #10 16 Sty 2009 15:17
    Rysiek 19
    Poziom 17  

    Napięcie do elektrozaworu dochodzi poprzez hydrostat i programator.Odłącz wężyk od hydrostatu,dmuchnij lekko w hydrostat i posłuchaj,czy przełączają się styki.Dmuchnij w wężyk hydrostatu i zobacz ,czy jest przelot powietrza.Ponadto wszystkie rurki przelewowe w komorze zmywarki muszą być drożne.

    Dodano po 5 [minuty]:

    Rurki przelewowe znajdują się w komorze zmywarki pod osłoną filtra.

    2
  • #11 16 Sty 2009 15:51
    12daniel
    Poziom 11  

    Hydrostat drożny i rurki też

    0
  • #12 16 Sty 2009 16:07
    Rysiek 19
    Poziom 17  

    Jak sprawdzałeś sprawność elektrozaworu?

    0
  • #13 16 Sty 2009 16:13
    12daniel
    Poziom 11  

    Facet przy wysłaniem mi elektrozaworu sprawdzał go ale można to zrobić przez podłączenie na krótko do 220 ale niema napęcia przy zmywarce

    0
  • #14 16 Sty 2009 16:24
    Rysiek 19
    Poziom 17  

    No to został jeszcze do sprawdzenia programator.

    0
  • #15 16 Sty 2009 16:27
    12daniel
    Poziom 11  

    czas na nim leci do puki nie trzeba nalać wody myślę ze jest dobry

    0
  • #16 16 Sty 2009 16:38
    Rysiek 19
    Poziom 17  

    No niekoniecznie.Myślę ,że to poważniejsza sprawa .Wezwij serwis.

    0
  • #17 16 Sty 2009 19:09
    12daniel
    Poziom 11  

    tylko nie jestem pewny czy elektrozawór jest dobrze podłączony to znaczy jak wiecie gdzie to powidzcie

    Dodano po 3 [minuty]:

    jakby co to mam schemat

    0
  • #18 17 Sty 2009 18:46
    kle
    Poziom 14  

    Elektrozawór to na schemacie Y2 z jednej strony dostaje zasilanie prosto z sieci z drugiej strony przez hydrostat B1/2.
    Trzeba sprawdzić czy hydrostat dostaje zasilanie.

    0
  • #19 17 Sty 2009 20:20
    12daniel
    Poziom 11  

    Tylko gdzie on powinien być włączony elektrozawór bo ja włączyłem do elektroniki patrząć o przodu na dole po prawej w dwa wtyki wolne czy tam to miałem podłączyć


    Nie czasem pod st5 bo jeśli tak to mam żle podłączone

    0
  • #20 18 Sty 2009 14:10
    kle
    Poziom 14  

    Proszę sprawdzić hydrostat nie ten przy pompie tylko ten co dochodzi wtyczka z dwoma przewodami, wyjąć wtyczkę i sprawdzić omomierzem czy hydrostat ma przejście

    0
  • #21 19 Sty 2009 16:31
    12daniel
    Poziom 11  

    Witam hydrostat ma przejście sprawdzałem dwa mają przejście

    0
  • #22 19 Sty 2009 18:29
    kle
    Poziom 14  

    Jeden z tych przewodów które wtykasz do hydrostatu idzie do elektrozaworu drugi na elektronikę .trzeba sprawdzić ten przewód który idzie na elektronikę czemu niema zasilania.Trzeba zobaczyć przez co dostaje zasilanie na elektronice.

    0
  • #23 19 Sty 2009 18:32
    12daniel
    Poziom 11  

    Poproszę o jakieś wskazówki jak to sprawdzić

    0
  • #24 19 Sty 2009 18:51
    Rysiek 19
    Poziom 17  

    Sprawdzić trzeba po przewodach i ścieżkach moduł.

    0
  • #25 20 Sty 2009 08:58
    sztum
    Specjalista - sprzęt MIELE

    Jesli poszukasz znajdziesz tutaj informacje na ten temat.
    Kilka dni temu cos podobnego bylo omawiane.
    I po pierwsze brednie o problemach programatorow i drodze zasilania elektrozaworu poprzez hydrostat sa powalajace.

    2
  • #26 20 Sty 2009 15:53
    12daniel
    Poziom 11  

    poproszę o jakiegoś linka bo niemam wystarczająco czasu aby poszukać z góry dziekuję

    0
  • #27 02 Lut 2009 16:38
    wojtek_wien
    Poziom 16  

    12daniel napisał:
    Witam wyskakuje błąd wasserablauf czyli brak dopływu wody sprawdzałem elektrozawór jest sprawny po sprawdzeniu dopływu prądu nie ma prądu do elektrozaworu od czego zacząć


    Hallo.

    Jezeli chodzi o scislosc to "Wasserablauf" znaczy: Odplyw wody, Czyli ja bym typowal na pompe oprozniajaca.

    Doplyw wody to bylby "Wasserzulauf"

    Pozdrowienia z Wiednia
    Wojtek

    0
  • #28 03 Lut 2009 13:02
    12daniel
    Poziom 11  

    witam zamykam temat ponieważ zmywarka naprawiona złe był podłączony elektrozawór czyli nie pod te gniazdo wszystki za pomoc dziękuję

    0