Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lanos 1.4 75 KM osiagi

tranzystor1204 15 Jan 2009 18:50 5082 19
    tranzystor1204
    Level 18  
    Witam.. Temat może nieco dziwny.. Ale pytanie mam do posiadaczy lanosa z silnikiem 1.4 8 zaworowy (75 KM) ile wyciągnęliście najwięcej na 2 biegu :)
    User removed account
    Level 1  
    tranzystor1204
    Level 18  
    Temat powstał po to by oszczędzić samochód taty :) Ma on takiego lanosa z przebiegiem 27 tys wiec jeszcze żaden z 75 koni raczej nie zdechł :) I jechałem nim dwójką 120 ale niestety bez świadków i kolega który ma golfa III TD 1.9 czyli też 75 KM mi nie wierzy.. Chce mu udowodnić że benzyna to nie TD ale nie chcę już tak męczyć tego auta wiec szukam innych dowodów że się da :)
    User removed account
    Level 1  
    User removed account
    Level 1  
    konik83
    Level 16  
    Sprawdz troche bardziej wiarygodnym urzadzeniem np. fotoradarem lub przynajmniej GPS. Mozna tez poszukac danych skrzyni biegow.
    W mazde diesla jeszcze jestem sklonny uwierzyc, ale lanos 1,4??? nie bardzo.

Quote:
    Chce mu udowodnić że benzyna to nie TD....

To bedzie trudny dowod...
    :D
    Moulder
    Level 23  
    Takie porównanie jest jak najbardziej pozbawione sensu, bo zależy tylko od przełożeń skrzyni biegów (również liczby biegów), przekładni głównej i średnicy kół. Nie ma to nic wspólnego z silnikiem.
    homesky
    Level 14  
    kolega sprawdzal 90 na dwojce i.....odciecie ale fajnie ze sa tacy co maja lanosa co na 2 jedzie 120 , a moze tata na clk500 mowi lanos pozdrawiam tych co w to uwierzyli ja sprawdzilem .....BEZEDURA
    User removed account
    Level 1  
    Moulder
    Level 23  
    gromleon wrote:
    Właśnie chodzi o odcięcie zapłonu i przełożenia skrzyni jak wiadomo ani łada ani mazda odcięcia w tych rocznikach nie miały więc jest to możliwe ale to już bardzo niebezpieczne obroty dla silnika . Co do lanosa to jeśli ma odcięcie zapłonu to... -reszte sami sobie dodajcie.

Każdy silnik Diesla ma ogranicznik maksymalnej prędkości obrotowej. Nawet Ursus C-330 :D Inna sprawa że można na niego łatwo wpłynąć.
    tranzystor1204
    Level 18  
    homesky wrote:
    kolega sprawdzal 90 na dwojce i.....odciecie ale fajnie ze sa tacy co maja lanosa co na 2 jedzie 120 , a moze tata na clk500 mowi lanos pozdrawiam tych co w to uwierzyli ja sprawdzilem .....BEZEDURA

W takim razie współczuję skończonego silnika.. Tata autko ma od nowości z salonu, przejechane 27 tys wiec nie ma szans żeby tam coś było nie tak.. i nie jest nic grzebane przy nim.. Ja jechałem, widziałem.. Mi możesz mówić co chcesz ja i tak wiem ile jechałem.. proszę by tacy którzy albo mają skończone silniki albo nie mają lanosa albo jakąś cegłę moze pod pedałem gazu aby sie nie wypowiadali..
    90 na 2? wstyd się przyznać..
    homesky
    Level 14  
    Sorry ale w takim razie jezdzisz pijany to jest bzdura przy 90 jest oddciecie a czy auto ma 27tys czy 299.999 tys nie ma znaczenia oba beda mialy odciecie pry tych samych obrotach...a wstyd to pisac takie glupoty
    tranzystor1204
    Level 18  
    Prosiłem żeby wypowiadali się na forum tylko Ci co mają lanosa i jechali tyle.. Ci co sie nie znają albo nie mają tego auta proszę aby sie jednak powstrzymali od wypowiedzi
    homesky
    Level 14  
    Jestem MECHANIKIEM !!! Oile wiesz wogole co to jest odciecie obrotow, a mysle ze jest to tylko FANTAZJA i kolega od golfa ma racje NIE OKLAMUJ ZNAJOMYCH:D
    prez8s
    Level 33  
    Kolega z pracy ma takiego lanosa..... potwierdzam -> !B!Z!D!U!R!A!
    Tobie sie chyba biegi pomyliły, może to była 3?
    User removed account
    User removed account  
    homesky
    Level 14  
    Fajnie ze sa tacy co umieja snic na jawie.Ja chetnie kupie lanosa co jedzie 120 na dwojce na 3 biegu pewnie 150 a az strach pomyslec ile na 5 pewne kolo 250km/h .....pozdrawiam tych co sa realistami
    konger
    Level 11  
    tranzystor1204 wrote:
    Witam.. Temat może nieco dziwny.. Ale pytanie mam do posiadaczy lanosa z silnikiem 1.4 8 zaworowy (75 KM) ile wyciągnęliście najwięcej na 2 biegu :)

1.6 na II biegu nie pojedzie więcej jak 98 km/h - tak podaje fabryka, teoretycznie jakby nawet pojechał o te 5 km/h szybciej to dalej nie będzie to 120 km/h.

A co dopiero 1,4...

Nie przesadzaj :D
    tranzystor1204
    Level 18  
    I nadal wszystcy opieracie się nie na własnej próbie tylko na fabryce, teorii i próbach "kolegi".. Więc wniosek jest jeden.. Albo nie umiecie czytać pytania albo nie rozumiecie co czytacie.. tak czy siak Kto nie spróbował ten się nie dowie..