Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z VAG K+CAN Commander

4dim 25 Kwi 2009 09:15 87023 47
  • #31 25 Kwi 2009 09:15
    lukaswoj
    Poziom 9  

    Mam tez takiego VAGA i nie moge polaczyc sie z Bora z 2003r poprzez szyne can.Wydaje mi sie ze ten samochód jest w nia wyposazony. Laczy sie poprzez linie K ale wtedy funkcje sa bardzo ograniczone.Czy istnieje mozliwosc diagnozy przy pomocy tego interfejsu i innego programu VAG?

  • #32 25 Kwi 2009 15:09
    henryq@
    Poziom 10  

    w momencie kiedy vag-com pyta o pin masz dwie możliwości: mozesz podac 7-cyfrowy lub 4-cyfrowy poprzedzony zerem ( odczytany z vag k+can commander), o ile pamiętam są właśnie do wyboru dwa okienka..

  • #33 01 Maj 2009 22:39
    dziugi
    Poziom 14  

    wlasnie problem jest taki, ze vag-com wymaga 7 cyfrowego pinu. W kanale 50 jest bynajmniej tylko ta opcja dostepna. powiem szczerze ze uzywam dosc starej wersji vag-com 311.2 czy to moze byc powod??
    cyz macie jakis pomysl jak uzyskac 7 cyfrowy pin, znajac 4-cyfrowy??
    z gory dzieki

  • #34 11 Maj 2009 23:06
    vectragt
    Poziom 10  

    Hi! Sombebody know this hardware schematic @ dumps?

    Thanks.

  • #35 16 Maj 2009 15:12
    lukaswoj
    Poziom 9  

    Jezu nie spodziewalem sie az takiej lawiny odpowiedzi.

  • #36 16 Maj 2009 21:35
    bodzio012
    Poziom 32  

    Czy widział ktoś commandera co działa na zwykłym maxie?

  • #38 23 Maj 2009 18:51
    DEFFCON
    Poziom 17  

    A to dobre :

    Dołączył: 23 Maj 2009
    Posty: 16777215

  • #39 07 Cze 2009 09:23
    arqs
    Poziom 9  

    Czesc, mam taki sam interfejs, niebieski kabelek od Chińczyków jednak nijak nie mogę go zmusić do komunikacji z autem. Niby wykonuje wszystko jak w instrukcji, ale bez rezultatów. Wraca komunikat target unit not responding, diagnostic not opened.

    Próbowałem użyć softu umieszczonego na forum, w którymś z wątków. Ale tamten zupełnie się nie odpala. Wskakuje na kilka sekund w procesy, ale pozniej sie sam usuwa, nie wyskakuje zadne okno GUI. Dodam ze powylaczalem antywirusy, firewalle itd.

    System operacyjny to Windows XP SP3. Sprawdzilem MPROGiem czy cos tam widac na drugim koncu kabelka i niby zwraca numer seryjny..

    Jest to moj pierwszy interfejs i może ja coś źle podłączam, probuje komunikowac sie z samochodem na wlaczonym zaplonie, silniku i bez jednego i drugiego - tez nic. Po podlaczeniu interfejsu do zlacza, na kablu zapala sie niebieska dioda (jak mniemam sygnalizujaca polaczenie)

    Samochod to Skoda Octavia 2, 2006r.

  • #40 24 Lip 2009 20:07
    jarrypl
    Poziom 10  

    właśnie dzisiaj kupiłem taki fejs i się nie odpala na żadnym z 6 komputerów na których próbowałem, stery zainstalowane ale program w ogóle nie startuje, tzn. jak u przedpiszców, na kilka sekund wskakuje do procesów i znika, żadnego okienka czy też komunikatu, może ktoś to zdiagnozował?

    antyvir wyłączony także oczywiście

    pozdrawiam, j.

  • #41 25 Lip 2009 00:14
    muzor
    Poziom 10  

    Proszę o wyrozumiałość ale jak Panowie używają Vag k+Can kommandera to będą wiedzieć od strzała...
    Czy tym kalem i przy użyciu tego programiku można podglądać parametry auta czasie rzeczywistym czy może służy on jedynie do wydobywania i zapisu informacji z/do EEPROM?

    Będę wdzięczny za pomoc
    Pozdrawiam

  • #42 18 Wrz 2009 17:11
    mazbasi
    Poziom 15  

    Witam serdecznie,

    dostałem dziś nowy fejs VAG K+CAN Commander 1.4 i program Vag k+can commander 1.4 full (china). Przy odpalaniu programu pojawia sie komunikat "Init dog failed", klikam OK i otwiera sie program.
    A gdy chcę się połączyć, pojawia się cos takiego:
    Problem z VAG K+CAN Commander

    Powinienem poszukać innej instalki? Sprawdzałem tylko na jednym aucie, bo nie mam nic więcej pod ręką (Sharan AUY 115KM TDI).
    Nie da się połączyć z niczym.

    Posiadam Windowsa XP, stery niby zainstalowane, jak wybiorę "SCOMM SET" to pokazuje mi COM 4, więc chyba od tej strony wszystko ok?

    Kabel kupiłem w Viakenie...

    Proszę o pomoc.

    Pozdrawiam.

  • #43 18 Wrz 2009 21:06
    piechu64
    Poziom 13  

    a czy tym chinczykiem idzie połączyc sie z ABS-ESP CAN octavia 2

  • #44 13 Paź 2009 14:31
    mazbasi
    Poziom 15  

    gdyby ktoś miał podobny problem jak ja, czyli komunikat "init dog failed", to należy ściągnąć inną instalke VAG K+CAN Commandera.
    Po wielu próbach znalazłem w pełni sprawną, co nie jest takie łatwe. :)
    Jesli kogoś interesuje, to jest w załączniku wersja 1.4.

    Pozdrawiam.

    Załączniki:
  • #45 02 Gru 2009 23:41
    tinem
    Poziom 9  

    A ja mam takie pytanie chodzi mi o skasowanie inspekcji SERVICE! i nie moge wejsc w commanderze w combi w motor moge wejsc a w combi nie czy ktos wie o co chodzi i czy kombi to modul od licznika ???

  • #46 03 Gru 2009 23:20
    s.q
    Poziom 21  

    Sciągnij sobie VW TOOL lub polski vag 4.9 chodzą na tym kablu. A commander jest bardziej do programowania, a nie obsługi serwisowej i diagnostyki.

  • #48 20 Lip 2017 18:52
    macfreak
    Poziom 2  

    Mazbasi: odkopalem temat, sprawdzilem twoj plik VAG commander, miales zle ustawiony port COM, byl ustawiony port 52, a powinien byc miedzy 1 a 4... sam program dziala bez zarzutu.