Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Polonez atu plus nie pali

17 Sty 2009 18:46 1274 6
  • Poziom 2  
    Witam. Mam problem z odpaleniem ale jak już odpali i przejdzie na gaz jest już ok. Postoi dwie godziny i jest to samo nie pali. Na po pych łapie ale też nie od razu. Ku mojemu zdziwieniu nieraz odpali za pierwszym razem :D wyjadę z garażu gaszę i problem wraca. Mam wrażenie że on już ma odpalić a w rezultacie coś go blokuje i dalej kręci jakby brakowało paliwa. Mogę w ten sposób rozładować całą baterie i nic. Świece i przewody są nowe. Co robić z tym Poldkiem? [/b]
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 17  
    na początek sprawdzić ciśnienie paliwa i wtryskiwacz jeśli jest to wtrysk jednopunktowy :D
  • Poziom 2  
    ps. jest to wielopunktowy...
  • Poziom 19  
    Jaką masz instalację gazową na mieszalniku czy wtrysku.
    Przy takich objawach jest sporo do sprawdzenia.
    Sprawdź czy masz ciśnienie na pompie ,czy jakiś czujnik z podciśnienia nie przepuszcza.
  • Poziom 25  
    soltys5555 napisał:
    Witam. Mam problem z odpaleniem ale jak już odpali i przejdzie na gaz jest już ok. Postoi dwie godziny i jest to samo nie pali. Na po pych łapie ale też nie od razu. Ku mojemu zdziwieniu nieraz odpali za pierwszym razem Very Happy wyjadę z garażu gaszę i problem wraca. Mam wrażenie że on już ma odpalić a w rezultacie coś go blokuje i dalej kręci jakby brakowało paliwa. Mogę w ten sposób rozładować całą baterie i nic. Świece i przewody są nowe. Co robić z tym Poldkiem? [/b]


    MIRAS-S napisał:
    Przy takich objawach jest sporo do sprawdzenia.


    ja przy takich objawach sprawdzam na początek jedną rzecz i okazuje się że to ona jest w 90% winna.
  • Poziom 15  
    Sprawdż kostkę stacyjki.