Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sony NW-A3000 - bliżej nieokreślony problem

julek mastah 17 Sty 2009 19:58 1020 2
  • #1 17 Sty 2009 19:58
    julek mastah
    Poziom 9  

    Witam wszystkich.
    Problem tyczy się odtwarzacza Sony NW-A3000. Jest to odtwarzacz muzyki z wbudowanym twardym dyskiem 20GB, zasilany wewnętrznym akumulatorem. Jakiś czas temu kolega podrzucił mi takowego playera, który co rusz się wieszał i nie działało wyjście słuchawkowe. Po naprawieniu tych usterek pobawiłem się nim trochę, ale zauważyłem, że akumulator nadaje się do wymiany - padał po niecałej godzinie. W związku z tym chciałem wyprowadzić styki złącza baterii na płytce playera żeby pobawić się zasilaniem zewnętrznym - i tu zaczyna się problem.
    Odtwarzacz nie włącza się - nie do końca. Podłączyłem przepisowe 4,2V do gniazdka po akumulatorze, wciskam "play" - i nic. Miernik wskazuje, że po wciśnięciu włącznika pobór prądu skacze do ok. 100mA, ale wyświetlacz nic nie wyświetla, a dysk się nie kręci. "Coś" na pewno się dzieje, ale daleko temu do doskonałości :P
    Dodam, że akumulator umarł - zostawiłem go podłączonego do playera na noc, a nie wiedziałem jeszcze, że on jednak pobiera te 100mA. Tym sposobem został mi tylko zasilacz zewnętrzny, ale to raczej nie problem.
    Nie mam zielonego pojęcia, co mogłem zepsuć - a coś na pewno zepsułem :P

    A tak oto wygląda płytka:
    Sony NW-A3000 - bliżej nieokreślony problem

    Bardzo proszę o pomoc, i z góry dziękuję!

    0 2
  • #2 17 Sty 2009 23:06
    Haker5
    Poziom 21  

    Sprawdź bezpieczniki na płycie.

    0
  • #3 18 Sty 2009 13:28
    julek mastah
    Poziom 9  

    A jak wyglądają te bezpieczniki?

    0