Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Technics SE-CH530 deck jak ustawić mechanizm kasetowy

17 Sty 2009 23:31 1537 4
  • Poziom 9  
    Witam Serdecznie.
    Jak w temacie mam problem z segmentem kasetowym.
    Oddałem go do znajomego który zajmuje się naprawą sprzętu elektronicznego żeby wymienił paski napędów. Po wymianie nie może ustawić mechanizmów kasetowych. Objaw jest następujący: cały czas obydwa mechanizmy przełączają mechanizm autorewersu (tak jakby chciały obydwie kieszenie załączały się jednocześnie i rozłączały, dodam że panel sterowania nie reaguje na przyciski). Po 15 sek.
    wyłącza się wieża. Dodam że jest to deck z wysuwanymi kieszeniami jak w magnetowidach. Jeśli chodzi o sprzęt audio nie znam się na tym.
    Jeśli mógłbym prosić o jakąś podpowiedź jak można ustawić te mechanizmy. Jeśli kolega sobie nie poradzi z tym to gdzie w Warszawie lub okolicach jest dobry i godny polecenia serwis Technicsa lub inny.
    Za odpowiedzi serdecznie dziękuję.
    Pozdrawiam.

    Proszę poprawić tytuł postu.
    Regulamin p.11
    [Art]
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 34  
    Wszystkie złącza/taśmy połączeniowe mechanizmu na swoich miejscach? Paski prawidłowo założone? Przy mechanizmach z autorevers-em nietrudno o pomyłkę.
  • Poziom 9  
    Z tego co mi mówił i sam widziałem to wszystko jest podłączone. Paski są założone dobrze, bynajmniej tak jak były poprzednio stare. Jak tylko włączy się zasilanie wieży to zaczynają przeskakiwać obydwie kieszenie i żadna z nich nie reaguje na panel sterowania. Po jakiś 15-20 sek. wyłącza się cała wieża. Może trzeba jakoś zsynchronizować te kieszenie?
  • Poziom 15  
    Witam problem lezy w zle złozonym mechanizmie ja sam miałem ten sam problem,trzeba jeszcze rac od początku rozebrac i poskładac całe servo bo pewnie sie jakis styk zawiesił lub złącza są nie wcisnięte.
  • Poziom 9  
    Wszystko sprawdzone dwa razy, wynika z tego że jest dobrze podłączone.
    Objaw jest nadal taki sam, ciągle po załączeniu wieży załączają się obydwie kieszenie i przeskakują rewersy w obu napędach przez około 15 sek. Po tym czasie wieża się wyłącza.
    Chyba zostanie mi tylko jechać do serwisu.