Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

system nats czyli immo nissan micra k11 1.0 99r.

piotr663 18 Jan 2009 12:15 34177 12
Eltrox Hurton
    piotr663
    Level 11  
    Witam wszystkich zainteresowanych tym tematem

Jest dużo postów napisanych o żle działającym immo w nissanach.Postaram się łatwo nakreślić to co zrobiłem może komuś sie przyda.
    Naprawiałem micrę k11 99r. 1.0.obecnie jeżdzi choć niezbyt dobrze jest tak jak przed naprawą.kolega umył samochód po prawie miesiącu plak wypalił dziurę w ecu.Kupiliśmy ecu i immo niestety immo miało urwaną antenę.Przelutowałem.check migał jakby nie było imma.Immo to układ lm 2902d według mnie to wzmacniacz który przekazuje dalej do komputera ale jest pewnie coś jeszcze po drodze gdyż? po kupieniu drugiego ecu i immo auto zaczęło odpalać i gasnąć a samochód z którego pochodziło odpalał.ecu z wypaloną dziurą działa lecz nie steruje wolnymi obrotami.co zatem jest po drodze i gdzie między immo a ecu?dołanczam zdjęcie kompletu z allegro co to za pudełko na górze i gdzie jest?
    system nats czyli immo nissan micra k11 1.0 99r.
  • Eltrox Hurton
  • Eltrox Hurton
    piotr663
    Level 11  
    A gdzie jest to immo box czy działa tak że jak kupisz kluczyki z ecu to nie odpalisz bo kod immo box jest zapisany ze starego ecu.
    Kolego janusz 2008, widzę że wiesz gdzie znajduje się immo box. Za free w dzisiejszych czasach nic nie ma wiadomo że każdy z nas musiał się nauczyć a dużo czasu nas to kosztowało, nieraz ktoś nawet bardzo dobry w te klocki, popełnia błąd lub zapomina. Więc daj mi odpowiedź co i jak, może masz schemat natsa k11.mój email: piotr.zieliński2(małpa)neostrada.pl
    janusz2008
    Level 33  
    Znajduje się pod kierownicą, jak wym kpl. tj. stacyjka,box,sterownik. To będzie palił.
    piotr663
    Level 11  
    Sprawę rozwiązałem.jeśli ktokolwiek wymienia ecu i immo to jeszcze musi wziąść do wymiany kontroler immo ten na zdjęciu u górze przy stacyjce, włączyć stacyjkę, check zacznie migać po czym zapali się to oznaka zaprogramowania jeśli nie to instalacja popsuta.kontroler immo jest pod deską w słupku prawych dzrzwi tżeba wyjąć wentylator
    OLDJANISZ
    Level 1  
    Przepraszam za być może infantylne pytanie , ale czy jedynym sposobem na system Nots w Micrze jest wymiana wszystkich podzespołów ze zdjęcia na górze? Błagam o pomoc bo samochód nie odpala i już trzeci dzień ślęcze na Forum by temu zaradzić.
    Pa7aK
    Level 14  
    Bedziesz sleczal i miesciac i tak Ci to nie pomoze. Zawitaj do elektronika samochodowego.
    rekinisko
    Level 22  
    A ja mam inne pytanko związane z NATS'em. W nissanie Patrolu z 97 roku mam nats'a i ostatnio obserwuję, że czasem dioda, która normalnie przy wyłączonym kluczyku miga i gaśnie po zapłonie...zaczyna szybko migać w czasie jazdy.
    Nic się innego nie dzieje ale... może ktoś wie co oznaczają różne częstotliwości migania tej diody.
    zymel
    Level 2  
    u mnie w micrze od roku już tak szybko miga, znalazłem odpowiedź tutaj: http://www.roverki.pl/article.php?sid=307
    "Jeżeli zaobserwowałeś zmniejszenie zasięgu działania pilota, a po jego użyciu lampka kontrolna alarmu błyska szybko do momentu otwarcia drzwi, to najprawdopodbniej dobiega kres zainstalowanej w nim baterii pilota."
    rekinisko
    Level 22  
    u mnie jest tylko kluczyk z pastylką / nie mam pilotów mimo, że centralny zamek jest. Zatem mój nats działa tylko na zapłon i jest rozbrajalny tylko łączem radiowym z kluczyka po włożeniu go do stacyjki.
    jerzyk.k
    Level 1  
    Jestem nowy i nie wiem gdzie szukać:
    Po zwarciu i wymianie akumulatora w Micrze k11 1998 1.0 nie mogę otworzyć lub zamknąć centralnego zamka z pilota. Otwieranie zamka działa z klucza (na wszystkie drzwi). Pilot działa (sprawdzony), próbowałem też programować - nie reaguje.
    Czy zwarcie mogło uszkodzić centralkę? Jak sprawdzić? Gdzie szukać?
    Proszę o pomoc.
    Johno123
    Level 1  
    Witam
    Mam problem z nissanem micra (2005) z systemem bez kluczyka. Mam samochód od tygodnia do tej pory wszystko było oki.
    problem jest taki że nie mogę za cholerę zamknąć drzwi od kierowcy.
    Po naciśnięciu na czarny przycisk na klamce zamykają się wszystkie drzwi oprócz drzwi od kierowcy. Próbowałem nawet zdjąć osłonę z klamki i zamknąć z klucza ale to już w ogóle nic nie działa nie zamyka żadnych drzwi.
    Pytanie jest takie czy może coś przekombinowałem i nacisnąłem jakąś kombinacje klawiszy na pilocie albo cholera wie co jeszcze.
    miki23311
    Level 10  
    stary temat ale moze komus pomoze. zobacz przewody w przelotce od kasty do drzwi. a jesli sa ok to do wymiany silownik :) ten sterujacy zamkiem w drzwiach badz caly zamek, w zaleznosci czy org czy dokladany :) pozdrawiam