Witam po rozgrzaniu monitora , podczas zmiany rozdzielcziści pojawia mi się taki komunikat "Not Optium Mode Recommender Mode 1280x1024 60Hz". Pomaga wtedy wyłączenie go na chwilę i znów jest ok.
Po rozebraniu go okazało się że grzeje sie tylko SE7888-LF , ten drugi procek IC200 (NT68F63LG) jest zimny. A wyczytałem kilka postów niżej o metodzie połączenia poprzez opór 47ohm 5-ej i 6-tej nózki IC200.
Czy ta metoda działa na wszystkie uszkodzenia z tym komunikatem?
Czy może ten komunikat może pojawiac się przy wielu uszkodzeniach związanych z tą płytą?
Dodam jeszcze że teraz zmniejszyłem rozdzielczość na mniejszą i od kilku godzin komunikat się nie pojawia, ale to nie jest metoda.
Może tez ktoś posiada taka płyte do sprzedania.
Dane monitora i płyty:
Samsung SyncMaster 713BM
Typ: GH17MS
Model code: LS17MJSKS/EDC
Dane z płytki
Model GY2 MJ
REV no: MP1.4
Code no : BN41-00412E
Scalaki: SE7888LF
MJ17S_1.0EK
Po rozebraniu go okazało się że grzeje sie tylko SE7888-LF , ten drugi procek IC200 (NT68F63LG) jest zimny. A wyczytałem kilka postów niżej o metodzie połączenia poprzez opór 47ohm 5-ej i 6-tej nózki IC200.
Czy ta metoda działa na wszystkie uszkodzenia z tym komunikatem?
Czy może ten komunikat może pojawiac się przy wielu uszkodzeniach związanych z tą płytą?
Dodam jeszcze że teraz zmniejszyłem rozdzielczość na mniejszą i od kilku godzin komunikat się nie pojawia, ale to nie jest metoda.
Może tez ktoś posiada taka płyte do sprzedania.
Dane monitora i płyty:
Samsung SyncMaster 713BM
Typ: GH17MS
Model code: LS17MJSKS/EDC
Dane z płytki
Model GY2 MJ
REV no: MP1.4
Code no : BN41-00412E
Scalaki: SE7888LF
MJ17S_1.0EK