Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Laguna 1,8 RT 94'-problem z odpalaniem

calderon 19 Sty 2009 19:10 930 1
  • #1 19 Sty 2009 19:10
    calderon
    Poziom 9  

    Witam.
    Mój samochód to Laguna 1,8 RT z 94 roku.Ośmio-zaworowa benzyna.
    Problem jest następujacy:

    W sobotę rano odpaliłem samochód bez problemowo,wziąłem się za odśnieżanie(stoi pod chmurką)zajęło mi to jakieś 10 minut.Wsiadłem do samochodu przejechałem raptem z 3 metry i zgasł.
    Kręcił jak zwariowany ale nie odpalił trwało to z 15 minut.Sprawdziłem iskrę była.Olałem to i pojechałem pożyczonym samochodem.Po powrocie za jakieś 45 minut(szwagier zajął się autem) auto było na chodzie.
    Nie był zalany,pompka podawała paliwo,akumulator dobry,iskra była.
    Pojechałem do znajomego i stwierdził że może to być sprawa immobilaisera,a następnie stwierdził że to wina stacyjki że trzeba wymienić wkład bo on tak miał w saab-ie.Powiedział że zauważył że trzeba podczas odpalania przeginać kluczyk na dół.Ja próbowałem we wszystkie strony przeginać i odpalał w każdej pozycji.
    Wspomnę że tak zaczęło się dziać jakiś miesiąc temu.

    Jeżeli macie jakieś rady to bardzo proszę o pomoc.

    Dodano po 5 [godziny] 36 [minuty]:

    Dodam jeszcze że dzisiaj po postoju auta w niedzielę,odpaliłem przejechałem około 3 km auto zgasło,odpaliłem po wrzuceniu na dwójkę trochę go przymuliło,przejechałem jeszcze z 500 metrów i zgasło i już go nie odpaliłem.Na dodatek padł akumulator.Po odpaleniu przez kable auto odpaliło na rys.
    Czy może to być spowodowane akumulatorem?

  • #2 20 Sty 2009 20:52
    calderon
    Poziom 9  

    Akumulator to nie był.
    Padł palec i kopułka-koszt nowego kompletu 104PLN.
    Używany 30PLN.
    Odpalenie auta bezcenne :).

    Temat uważam za zamknięty.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME