Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nissan Clarion PP 1675 H duży pobór na podtrzymanie

jozef mizerski 19 Jan 2009 16:38 1684 5
    jozef mizerski
    Level 2  
    Witam. Problemem moim, jest duży pobór /280mA/,prądu na podtrzymanie pamięci, przez radioodtwarzacz Nissan Clarion PP1675H. W przeciągu 48h nieużywania samochodu, potrafi tak rozładować akumulator że nie mogę odpalić auta. Może ktoś, coś podpowiedzieć co można zrobić? Zależy mi na tym radiu. Dzięki.[/code][/quote]
    ajpier
    Level 36  
    Czy okablowanie radia było przerabiane, czy działa oryginalnie przez stacyjkę.
    jozef mizerski
    Level 2  
    Połączenia radia-prawidłowe.Zasilanie przez stacyjkę, podtrzymanie z akku. Podłączanie było robione w różnych konfiguracjach./ Wszystko po akku. Wszystko po stacyjce, oraz wszystko jak na schemacie w kostce./
    mariusz b
    Level 11  
    Miałem taki sam problem z radiem Daewoo. Dało się go włączyć nawet po wypięciu przewodu zasilającego ( tego od stacyjki ).
    Winny był tranzystor w obwodzie zasilania (zwarty).
    jozef mizerski
    Level 2  
    Dzięki-ja nie mogę wprawdzie tak załączyć jak u Ciebie, ale z tym tranzystorem to może być, blisko prawdy. Nie mam na ten moment czasu zająć się sprawą dokładnie, ale przypominam sobie, jak podczas pierwszego montażu tego radia, po kilku godzinach odbierania, radio się nagrzało/mocno/ i wysiadło oświetlenie tylne w samochodzie./ Spaliły się bezpieczniki- podejrzewam iż mój mechanik podłączył, zamiast pod masę to pod oświetlenie. Po prawidłowym podłączeniu radyjka, zaczęło się dziać j.w.
    jozef mizerski
    Level 2  
    I wszystko jasne, należało połączyć podtrzymanie na akumulatorze, a zasilanie po stacyjce/ACC/. Dzięki wszystkim.