Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Landi Renzo Omegas + Matrix

cwirko 19 Jan 2009 18:14 3593 3
    cwirko
    Level 11  
    Witam.
    Mam założoną powyższa instalację w Thalii 1.4 8V. Ponieważ miałem mocne szarpnięcia przy przejściu z benzyny na gaz, postanowiłem wyczyścić listwę wtryskiwaczy Matrix. Tą listwę miałem już 2 razy wymienianą (a może gazownicy tylko ją czyścili?) na gwarancji.
    Problem w tym, iż teraz w ogóle nie chce mi się przełączyć na gaz.

Czy po takim przeczyszczeniu trzeba podpiąć się pod komputer i wprowadzić jakieś ustawienia?
    Czy po prostu listwa jakimś cudem się uszkodziła i teraz czeka już tylko kupno nowej?

Sorki za być może lamerskie pytanie, ale jak usłyszałem koszt wymiany listwy na nową 600zł, to chciałem najpierw spróbować wyczyscić stara i zaoszczędzić trochę kasy...

Dzięki za podpowiedzi.
    xwaldek1
    Level 20  
    Co by z tych oszczędności nie wszyły podwojone wydatki.
    Nikt nie wie jak Ty czyściłeś ani czym, jednak podłączenie się do systemu wskaże powód problemu. Tak więc polecam wizytę w warsztacie.
    cwirko
    Level 11  
    Listwę czyściłem zwykłym spirytusem, bo cewki były bardzo zabrudzone. Nic więcej nie było rozkręcane i odpinane. Z tego co zauważyłem, to reduktor podaje gaz bez problemu...
    No nic, czeka mnie wizyta w warsztacie. Czasem nie warto oszczędzać jak się na czymś nie zna... :|

Pozdrawiam
    xwaldek1
    Level 20  
    cwirko wrote:
    Czasem nie warto oszczędzać jak się na czymś nie zna... :|

Słuszna Idea.
    Wizyta w warsztacie wszystko wyjaśni.