Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Niewłaściwe sterowniki do SB Audigy SB090

Piobart 20 Sty 2009 21:26 1430 7
  • #1 20 Sty 2009 21:26
    Piobart
    Poziom 9  

    Witam,
    Kupiłem kartę SB Audigy 1 SB090 z panelem 5,25" (biały do Audigy).
    Okazało się, że płyta ze sterownikami pochodzi od innej kart, nie dokładnie tej.
    Sterowniki te działają.... ale nie działa panel :( Nie mogę podłączyć tam słuchawek ani mikrofonu.
    Jeśli instaluje jakieś inne sterowniki, albo zrobie automatyczną aktualizację na stronie Creativa to sterowniki się psują i wszystko przestaje działać, albo działa jakoś dźwięk, ale w tragicznej jakości, bez basów bez niczego.

    Głośniki Manta Multimedia MM1500 5.1 (3 kable analog), Windows XP Professional z wszystkimi aktualizacjami.

    Co mogę zrobić???

    Pozdrawiam
    Piobart
    Piotrek

  • #3 21 Sty 2009 21:46
    Piobart
    Poziom 9  

    Niestety powyższe sterowniki nie pomogły.... karta działa, ale nie panel :(
    Próbowałem też innych, nowszych, jedne działaly, ale bez panela.
    W słuchawkach podłączonych do panela słychać tylko szum....

    Ktoś wie co zrobić? Miał ktoś podobny problem??

  • #5 22 Sty 2009 22:51
    Piobart
    Poziom 9  

    Nic nie pomogło....
    Próbowałem nawet zmienić port PCI, wyczyścić styki alkoholem.....

    Co można zrobić? Jakby komputer wogóle nie widział żadnego panela.
    Czy powinien być jakoś wyszczególniony?
    On jakby nie istnieje w systemie.
    Gdzie szukać jakiś informacji czy śladów po panelu?

  • #6 23 Sty 2009 19:51
    jaredj
    Poziom 11  

    Pozostaje skontaktować się z supportem creativa. Przecież masz ich produkt - powinni pomóc.

  • #7 27 Sty 2009 16:16
    Piobart
    Poziom 9  

    Mijają dni a support Creativa milczy....

    Problem nadal nie rozwiązany :( Ktoś może spotkał się z czymś takim?
    Gdzie powinna być jakaś wzmianka o panelu zewnętrznym w systemie Windows? Czy po podłączeniu kablami powinno poprostu działać? Jak to jest?

  • #8 31 Sty 2009 14:38
    Piobart
    Poziom 9  

    Po odpowedzi supportu Creativa oraz sprawdzeniu jeszcze na innym komputerze i innej karcie dźwiękowej wynika, że problem nie leży w sterownikach czy sposobie instalacji a w czymś innym.....
    ..... w uszkodzonym panelu ;) Okazuje się, że poprostu Panel jest uszkodzony i nie działa na żadnej karcie SoundBlastera.

    Dziękuje za pomoc
    Pozdrawiam

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME