Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

fiat punto 1996 1.1 nie mozna uruchomic silnika po wymianie

rakgm 21 Jan 2009 20:27 5029 16
    rakgm
    Level 10  
    czesc wszystkim. mam pytanie , wymienialem nagrzewnice w moim punciaku 96 po zlozeniu autko nie odpala. swieci sie lampka code i wtryskiwacz ciagle .rozrusznik kreci, brak iskry. moze mi ktos podpowie co sie moglo stac ,i jak moge odpalic auto pozdrowionka!!!!!

p.s. sprawdzilem bezpieczniki wszystkie wtyczki podlaczone .
    dabu
    Level 32  
    Wygląda jak brak masy na silniku, sprawdz wszystkie przewody masowe na silniku i pod maską.
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    odłączyłeś sobie jakąś kosteczkę od immo. jeśli takowe masz!
    rakgm
    Level 10  
    ale obie kostki od "immo" sa podlaczone do plytki, sprawdzalem 2 razy i dalej nic tak jakby nie czytal kluczyka czy cosw tym rodzaju
    Pawel wawa
    Czy podłączone właściwie i czy cewka stacyjki podłączona?
    tzok
    Moderator of Cars
    Jak zdejmowałeś kolumnę kierowniczą, a pewnie zdejmowałeś to musiałeś rozpiąć antenę IMMO... długo potem szukałem gdzie wetknąć tę wtyczkę :/
    rakgm
    Level 10  
    antena IMMO to taka plastikowa obraczka na stacyike?? i kostka na 3 bity podlaczona do czarnej skrzynki przy skrzynce bezpjecznikow ???
    Pawel wawa
    I na dokładkę, jeśli się "postarasz" możesz odwrotnie wpiąć tą kostkę, efekt jest taki jak opisałeś.
    autoas
    Level 42  
    Sprawdź zasilanie puszki immo zwłaszcza masę
    Michu10
    Level 32  
    Sprawdz zasilanie stałe 30 oraz po stacyjce 15 i masę również oczywiście
    rakgm
    Level 10  
    sprawdzilem masa w aaucie jest podlaczona bezpiecznik 30 ok i 15 tez zasilanie na kostce do immo jest i masa tez sprawdzilem probnikiem .Po wcisnieciu pedalu gazu gasnie lampka wtrysku a po zwolnieniu zacyna pulsowac 20 razy nie wiem czy to ma jakies znaczenie

Dodano po 13 [minuty]:

A moze ktos wie jak obejsc na skroty ten immo tak zeby komputer zadzialal

Dodano po 4 [minuty]:

A moze ktos wie jak obejsc na skroty ten immo tak zeby komputer zadzialal

Dodano po 16 [sekundy]:

sprawdzilem masa w aaucie jest podlaczona bezpiecznik 30 ok i 15 tez zasilanie na kostce do immo jest i masa tez sprawdzilem probnikiem .Po wcisnieciu pedalu gazu gasnie lampka wtrysku a po zwolnieniu zacyna pulsowac 20 razy nie wiem czy to ma jakies znaczenie
    licho23
    Level 20  
    niestety w tym aucie nie da się bez sprzętu i wiedzy obejść tego zabezpieczenia, jak chcesz to akurat mam zbędny komputer ze zdezaktywowanym immobiliserem do tego punciaka. jak jesteś zainteresowany to pisz na PW.
    rakgm
    Level 10  
    Dzieki za info zobaczymy co poradzi elektryk z kompem znalazlem w koncu takiego speca .
    rakgm
    Level 10  
    fiat punto 1996 1.1 nie mozna uruchomic silnika po wymianie

byl spec ze sprzetem ale nic nie zdzialal dal mi tylko wydruk z kodami aja dalej nie wiem oco chodzi moze ktos to odkoduje z gory dziekuje
    autoas
    Level 42  
    Nie bardzo rozumiem o co ci "kaman", masz blokadę immo i finito, trzeba to "zdjąć" programowo, albo kup komputer "wyczyszczony" i auto będzie jeździć
    rakgm
    Level 10  
    DZIALA!!!!! KTOS. COS KOMBINOWAL W TYM AUTKU PRZEDEMNA, BO KABLE OD STACYJKI BYLY POCIETE I SKRECONE WYGLADA NA TO ZE COS ZE STACYJKA BYLO ROBIONE .JAK ODLACZYLEM NAPIECIE I PONOWNIE WSZYSTKO POSPINALEM TO SIE ZABLOKOWAL . PO WYMIANIE STACYIKI ,PLYTKI IMMO , I KOMPA ZE ZLOMU KOSZT 120ZL-- 25 Ł. AUTKO PALI NA TYK