Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

peugeot 407 - gniazdo zapalniczki

oiomariuszoio 25 Sty 2009 20:42 18241 12
  • #1 25 Sty 2009 20:42
    oiomariuszoio
    Poziom 8  

    Witam
    Mam problem z gniazdem do zapalniczki w Peugeocie 407 2004r. 2.0 benzyna
    poprostu nie ma w nim prądu
    moze mi ktos pomoc gdzie szukac przyczyny ???
    ktory bezpiecznik jest od tego gniazda??

    0 12
  • Pomocny post
    #2 25 Sty 2009 20:52
    766630
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 25 Sty 2009 20:58
    jaru76
    Poziom 14  

    Sprawdź czy nie masz zablokowanych tylnych szyb przyciskiem do ich blokady przed ich opuszczeniem.Tak jest w Skodzie.Blokujesz szyby przed otwarciem zanika napięcie na zapalniczce (przerabiałem to).

    1
  • #4 26 Sty 2009 16:48
    oiomariuszoio
    Poziom 8  

    a gdzie znajduja sie te bezpieczniki- pod przednią maską????
    jesli tak to nie mam na nich zadnych opisów (F9-F10)

    4
  • #5 26 Sty 2009 20:02
    766630
    Użytkownik usunął konto  
  • #6 26 Sty 2009 23:51
    szarak
    Poziom 17  

    kolego jaru w peugeocie nie ma żadnego przycisku do blokowania szyb to nie skoda

    0
  • #7 27 Sty 2009 00:04
    lukaszek_socho
    Poziom 18  

    A sprawdziłeś i po włączeniu zapłonu też nie ma?
    Banalne ale ja gadałem z gościem, któremu elektryk chciał nowy kabel od bezpieczników ciągnąć a nie pomyślał,że zapalniczka przez stacyjkę może być.

    1
  • #8 27 Sty 2009 01:24
    szarak
    Poziom 17  

    w 406 nie idzie przez stacyjkę idzie bezpośrednio może być upalony przewód przy samym gnieździe musisz ją wymontować i przemierzyć inaczej ciężko coś znaleźć może też mieć zabezpieczenie przy samym gnieździe czasami producenci takowe stosują i to też potrafi się upalić jak przyłożysz za duże obciążenie

    0
  • #9 27 Sty 2009 01:47
    kybernetes
    Poziom 39  

    Na pewno nie ma zabezpieczenia w gniezdzie, jest bezpiecznik na BSI co juz opisal kolega georgesgr. Sprawdzic bezpieczniki i wymienic a bedzie dzialac. No i najpierw zajrzec do gniazda czy tam nie ma czegos co powoduje zwarcie (np. kawalka wtyczki od chinskiej ladowarki do telefonu).

    Co do blokowania szyb tylnych to owszem, jest - na panelu szyb el. w drzwiach kierowcy, jednak nie ma to wplywu na zasilanie gniazda zapalniczki.

    Pozdrawiam

    1
  • #10 27 Sty 2009 07:21
    mczapski
    Poziom 38  

    Pytanie informacja w postaci ogólnej więc może nie do końca na temat rozmawiamy. Czy aby nie włącza się system economy? Czyli wyłączenia zasilań po upływie np 30 min od wyłączenia silnika.

    2
  • #11 27 Sty 2009 08:12
    766630
    Użytkownik usunął konto  
  • #12 27 Sty 2009 16:35
    oiomariuszoio
    Poziom 8  

    tak wlancza mi sie wlasnie ten system economiczny
    czy to ma jakis zwiazek z gniazdem zapalniczki(podczas jazdy zapalniczka tez nie dziala)????
    jesli tak to jak to wylaczyc (mam menu w jezyku francuskim)

    0
  • #13 27 Sty 2009 17:26
    766630
    Użytkownik usunął konto