Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Video Sender - cyfrowy polsat - POMOCY

martin4323 28 Jan 2009 11:04 10093 14
    martin4323
    Level 10  
    Witam
    Kupiłem Bezprzewodowy transmiter AV Video Sender 2.4 GHz

i mam z nim problem chodzi głownie o to że dvd bezprzewodowo działa przez chinche i przez euro na chincze ok podłączyłem cyfrowy polsat model echostar DSB-616 tylko ma wejscie na euro wiec podłączyłem przez euro na chincze i mam zakłocenia, dzwiek jest ale obraz jakby miał zakłocenia skacze non stop , próbowałem podłączyć zwykły dekoder satelitarny i dźiała wszystko ok obraz dźwięk ok wiec w czym problem dlaczego dekoder z polsatu nie działa przez sender ? czy może jest coś aby te zakłócenia wyeliminować czy jest jakiś sposób na to ?? pomóżcie bo już mam dość pozdrawiam
    agorny
    Level 24  
    Obraz z tunera via euro wychodzi jako? Dasz radę zmienić w menu tunera coś dotyczące wyjścia?
    grzesiulek5
    Level 22  
    Spróbuj podłączyć z wyjścia VCR
    martin4323
    Level 10  
    do wyjście VCR potrzebował bym przejściówki na chinche jest takie coś??

Dodano po 3 [minuty]:

Obraz z tunera via euro wychodzi jako?? nie rozumiem ??
    matzg
    Level 35  
    martin4323 wrote:
    do wyjście VCR potrzebował bym przejściówki na chinche jest takie coś??

Dodano po 3 [minuty]:

Obraz z tunera via euro wychodzi jako?? nie rozumiem ??

Witam,odnośnie przejściówki to szukaj na google "adapter Euro-Chinch"
    martin4323
    Level 10  
    matzg napisął
    Witam,odnośnie przejściówki to szukaj na google "adapter Euro-Chinch"[/quote]

to nie to ja potrzebóje z VCR na chincz czy jest ale czytaj dokładnie temat ale dzięki za odpowiedz
    matzg
    Level 35  
    martin4323 wrote:
    matzg napisął
    Witam,odnośnie przejściówki to szukaj na google "adapter Euro-Chinch"

to nie to ja potrzebóje z VCR na chincz czy jest ale czytaj dokładnie temat ale dzięki za odpowiedz

Przeczytałem bardzo uważnie ...VCR to wyjście SCART Euro.Kol.@agorny pytał o typ sygnału wychodzącego z dekodera czasem jest możliwość zmiany w menu dekodera (Compozyt lub Compozyt +RGB) w razie pytań jestem pod GG lub PW
    agorny
    Level 24  
    Dokładnie - przyznaję, może trochę za mocno uprościłem pytanie ;)
    martin4323
    Level 10  
    Aha sorki vcr to euro rozumiem więc taką przejściówkę mam. w ustawieniach nic niema aby zmienić dzięki za podpowiedzi i sorki za niezrozumienie się a może jest jakis modulator czy coś aby te zakłucenia wyeliminować
    matzg
    Level 35  
    Czy Twoje DVD ma wejście sygnału video i audio?
    martin4323
    Level 10  
    DVD ma i dziala na chincze jak i euro z przejściowka na chinche
    matzg
    Level 35  
    TO spróbuj puścić sygnał z dekodera przez DVD . DVD podłącz do Sendera.
    niko65
    Level 11  
    Nie chce zakladac nowego tematu a wiec posiadam dekoder polsatu Echostar DSB 717 potrzebuje sendera ktory by z nim wspolpracowal oraz przelaczal kanaly jaki model polecacie? sygnal musi pokonac jeden poziom i jedna sciane ok 10 metrow w lini prostej
    martin4323
    Level 10  
    Ten co w temacie jest dobry wsumie mi nie działa z tym tunerem lecz z dvd czy innym dekoderem działa polecam dobry zasięg lecz traci zasięg jak ktos przechodzi tzn robi zakłócenia osoba przechodzaca dlatego nalezy sender umiescic najlepiej przy suficie ale obraz jak i dzwiek jest ok kupilem go na allegro zobacz sam linków podobno niemożna tutaj wklejac wiec ten co w temacie poszukaj na allegro Bezprzewodowy transmiter AV Video Sender 2.4 GHz pozdrawiam

Dodano po 1 [minuty]:

nie działa mi z Echostarem DSB 616
    niko65
    Level 11  
    wlasnie gdzies czytalem ze tylko sendery thomsona dzialaja z echostarem ale to pewnie chodzilo o tego dbd616 oki a o zakloceniach juz troszke poczytalem dzieki za pomoc : )