Witam. Telewizor jak w temacie odkupiłem od wuja. Zauważyłem, że tv ma źle ustawioną geometrie. Kod do menu serwisowego znalazłem na forum. Wszedłem do niego w celu skorygowania geometrii i nie wiem co mnie tchnęło do użycia funkcji resetowania wszystkich ustawień... Telewizor całkowicie się rozstroił. Do tego wystąpiły problemy, których wcześniej nie było:
-obsługa tv stałą się bardzo zamulona, reaguje tylko na szybkie i krótkie naciśnięcia przycisków na pilocie, przyciski na obudowie reagują jeszcze gorzej
-pojawił się szereg nowych ustawień w OSD, których wcześniej nie było
-podczas oglądania na kineskopie widać poziomą linie, która czasami znika na krótko
-gdy włączam tv ze stanu czuwania przez około 20-30 sekund słychać dość wyraźny pisk jakiegoś elementu
Jedyne co to ustawiłem sobie geometrie... heh.
Telewizor jest fantastyczny a ja go rozstroiłem, więc proszę o pomoc kogoś kto wie jak powinny wyglądać ustawienia w menu serwisowym, aby zniknęły problemy które opisałem.
Może ktoś posiada jakiś dokument opisujący ustawienia w tym menu.
-obsługa tv stałą się bardzo zamulona, reaguje tylko na szybkie i krótkie naciśnięcia przycisków na pilocie, przyciski na obudowie reagują jeszcze gorzej
-pojawił się szereg nowych ustawień w OSD, których wcześniej nie było
-podczas oglądania na kineskopie widać poziomą linie, która czasami znika na krótko
-gdy włączam tv ze stanu czuwania przez około 20-30 sekund słychać dość wyraźny pisk jakiegoś elementu
Jedyne co to ustawiłem sobie geometrie... heh.
Telewizor jest fantastyczny a ja go rozstroiłem, więc proszę o pomoc kogoś kto wie jak powinny wyglądać ustawienia w menu serwisowym, aby zniknęły problemy które opisałem.
Może ktoś posiada jakiś dokument opisujący ustawienia w tym menu.