Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

AL-700 problem z centralka

benek78 30 Jan 2009 20:19 1038 2
    benek78
    Level 11  
    Witam jak w temacie mam problem z instalacja gazowa albo elektryczna w Polonezie Atu plus. Mianowicie wszystko dzialalo do wczoraj ale od dzisiaj powiem tak ze zauwazylem iz po wylaczeniu kluczyka i wyjeciu go swieci kontrolka na przelaczniku ze jest na gazie, a za chwile zmienia ze na benzynce........ nie wiem moze to ten smieszny przekaznik ktory jest do odcinania zasilania sterownika silnika albo centralka-jak wiadomo centralka od 115zl do 150 wiec prosze o pomoc
    terleckim
    Level 12  
    witam w takich przypadkach czasem elektronika zachowuje sie nie racjonalnie może po prostu trzeba jej twardego restartu tzn. odłączyć zasilanie na kilka minut, a następnie włączyć. Jeżeli nie pomoże trzeba sprawdzić bezpieczniki i połączenia, jak miałem poldka często po kąpieli na myjce tak się działo.
    benek78
    Level 11  
    Witam dziekuje oczywiscie za odpowiedz, niestety nie jest centralka przyczyna moich klopotow z autem. Szczerze mowiac to cos zwariowalo gdyz kierunkowskazy to jedna dyskoteka, wycieraczki dzialaja tylko na najwyzszym biegu, a i nie ma swiatla w aucie w srodku po otwarciu drzwi.... podejrzewam mase na karoserii autko pali jedzi swiatla swieca ale cos jest nie tak.....hard reset 3 dniowy nawet nie pomogl- wiec idziemy szukac masy

Dodano po 1 [godziny] 57 [minuty]:

wiec tak masy wyczyszczone i swiatla oraz wycieraczki sa wrocilo wszystko ale po wyciagnieciu zaplonu nadal nie odlacza centralki... pokusilem sie o wyciagniecie jej i na jednym z przekaznikow znalazlem "zimny lut" sprawdze poprawie moze to cos da ..............

No i po problemie okazalo sie ze przekaznik odlaczajacy sterownik silnika zwariowal, po za tym to oczywiscie kostka stacyjki sie juz podtarla i wymaga wymiany w pierony, blachostki ale moga przyprawic o bol glowy doslownie - gdyby ktos mial problemy z Atu Plusem na monowtrysku BOSCH to chetnie pomoge ;-) zamykam temat