Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

medion PNA 355 - problem pathfinder.reg !

hudziszeq 30 Jan 2009 21:39 4645 7
    hudziszeq
    Level 10  
    Witam
    Dzisaij bawilem sie w plikach systemowych zeby odblokowac navi i niechcacy poprzestawialem 3 pliki , w tym pathfinder.reg , nie mam pojecia gdzie powinien znajdowac sie ten plik . Po wlaczeniu navigacji cos tam sie laduje wyskakuje pusty pulpit na chwile i po sekundzie komunikat " pathfinder.reg there is no application associated with pathfinder.reg run the application first , then open this file from within the application " gdy klikam ok wraca do ekranu NAVI - SETTINGS i tak w kolko. Proszee o solucje w/w problemu , badz poprostu sprawdzenie na waszych navi gdzie ten pathfinder sie znajduje .

btw , czy jest mozliwosc dogrania plikow systemowych badz postawienia win ce 4.2 od nowa ?
  • Helpful post
    gsm_virus
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Mam inną navi (MD PNA 210T) ale jak ten plik chce Tobie otwierać przy starcie, to prawdopodobnie wrzuciłeś go do folderu Windows \ Startup.
    U mnie PathFinder.reg jest w folderze \My Flash Disk , drugi podobny plik Pathfinder_orig.reg jest w \My Flash Disk\Navigation oba pliki zawierają tą samą zawartość.

hudziszeq wrote:
    czy jest możliwość dogrania plików systemowych bądź postawienia WinCE .net 4.2 od nowa ?
    Standardem dla Mediona (z GoPal) jest dodawanie na płycie CD dwóch plików AutorunCE.exe i MNAVDCE.CAB .
    Jeżeli chcesz przywrócić wszystko do porządku to skopiuj w/w dwa pliki na kartę pamięci i robisz Hard Reset. Przy następnym uruchomieniu powinieneś zobaczyć pasek auto-instalacji.

Co do prób odblokowania czytaj -> https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1129908.html
    hudziszeq
    Level 10  
    gsm_virus wrote:
    Mam inną navi (MD PNA 210T) ale jak ten plik chce Tobie otwierać przy starcie, to prawdopodobnie wrzuciłeś go do folderu Windows \ Startup.
    U mnie PathFinder.reg jest w folderze \My Flash Disk , drugi podobny plik Pathfinder_orig.reg jest w \My Flash Disk\Navigation oba pliki zawierają tą samą zawartość.

hudziszeq wrote:
    czy jest możliwość dogrania plików systemowych bądź postawienia WinCE .net 4.2 od nowa ?
    Standardem dla Mediona (z GoPal) jest dodawanie na płycie CD dwóch plików AutorunCE.exe i MNAVDCE.CAB .
    Jeżeli chcesz przywrócić wszystko do porządku to skopiuj w/w dwa pliki na kartę pamięci i robisz Hard Reset. Przy następnym uruchomieniu powinieneś zobaczyć pasek auto-instalacji.

Co do prób odblokowania czytaj -> https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1129908.html

dzieki wielkie ! pierwsza czesc z glowy , juz nie ma bledu alee
    niestety zaden z opisow odblokowania nie zadzaialal na mojej nawigacji .. wchodzi w mi windowsa , pokazuje pulpit z ikonkami poczym wraca do okienka wlozyc karte .. Ma ktos jakis pomysl jeszcze?
  • Helpful post
    gsm_virus
    A więc samo odblokowanie większości navi od Medion-a typu MD PNA ... polega na skopiowaniu na kartę pamięci (przeważnie na kartę SD) , zmodyfikowanych plików zamiast oryginalnych AutorunCE.exe i mnavdce.cab , a automat po Hard Reset zainstaluje już odblokowaną opcję Windows dla nawigacji
    Link do automatycznego -> WindowsCE Unlocker v3 .

Uwaga: powyższy Unlocker modyfikuje wpis HKLM\init w rejestrze systemowym nawigacji, więc przed przystąpieniem do odblokowania proszę najpierw zrobić kopię całego rejestru np. za pomocą zdalnego edytora rejestru WinCe (instalowanym na PC) CeRegistryEditor (opcja Narzędzia , następnie Kopia/Odtwarzenie , i Twórz obraz/kopię.
    Po wykonaniu kopii całego rejestru można przystąpić do odblokowania naszego Mediona PNA , Unlocker-em (skopiować na kartę w/w pliki AutorunCE.exe i mnavdce.cab , po tym wykonać Hard reset = Twardy reset przełącznikiem, lub włącznikiem - przytrzymując go wciśniętym około 5 sekund).

Aby przywrócić oryginał naszej nawigacji (GoPal, Navigator itp.) wystarczy wgrać na kartę oryginalne pliki Autorun.exe i mnavdce.cab , i wykonać Hard Reset.

Uwaga: nie wszystkie nawigacje Mediona dają się odblokować tą metodą.
    I wszelkie modyfikacje dokonujesz na własną odpowiedzialność, oraz proszę pamiętać o zrobieniu kopii bezpieczeństwa oryginalnych plików Autorun.exe, mnavdce.cab i rejestru systemowego.
    hudziszeq
    Level 10  
    WindowsCE Unlocker v3
    Sprawdzone na medion pna355 , nie ma chyba latwiejszego sposobu na odblokowanie navi :) Polecam .
    gsm_virus
    Powyższy Unlocker proszę nie stosować na PNA 300, gdyż zmodyfikowanie wpisów w rejestrze HKEY_LOCAL_MACHINE\init spowoduje zablokowanie całej nawigacji.

Ale możliwe do odblokowania to MD PNA 210T i PNA 240T - sprawdzone.
    CrashBandicot
    Level 11  
    Pytanko co do tych plikow dodawanych na plycie. Wsadzic je na karte. Kurde karty nie mam. Istnieje mozliwosc wsadzenia ich gdzies w inne miejsce? Azeby tez sie po hard resecie zainstalowalo tylko bezposrednio z navi bez karty?