Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pioneer DEH-P645 po zdjeciu panela dioda nie miga

lechos 03 Lut 2009 11:18 946 4
  • #1 03 Lut 2009 11:18
    lechos
    Poziom 18  

    Chcial bym dowiedziec sie od fachowcow caraudio jaki przewod trzeba podlaczyc aby migala dioda po zdjeciu panela (jestem w tym temacie calkiem zielony). Czy przypadkiem nie chodzi tu o jakies podlaczenie przewodow z funkcji ALERT, opisanej na poczatku dolaczonej instrukcji montazu Link lub ustawienie w funkcjach radia (str.46) na zalaczonej instrukcji radia Link (tylko, ze u mnie funkcja alarm sie nie wyswietla).
    Jeszcze jedno pytanko dotyczace podswietlenia (w dzien bardzo slabo widac)-- czy jest jakas funkcja w radio podbicia podswietlenia? Przewod YELLOW odpowiedzialny za zmniejszenie podswietlenia przy zapalonych swiatlach odlaczylem ale i tak jest straszna lipa.

    0 4
  • #2 05 Lut 2009 02:02
    groovy
    Poziom 12  

    witam
    nie jestem specjalistą ale :) , chyba raczej jaki przewód odłaczyc, tzn jak wylaczysz stacyjke to znika plus na radiu i jest tylko podtrzymanie i wtedy chyba powinna mrygac
    ad2 podswietlenie wlasnie po to jest aby radio w nocy było widac a nie w dzien
    pozdrawiam

    0
  • #3 05 Lut 2009 09:02
    lechos
    Poziom 18  

    Witam. Problem rozwiazany. Temat mozna zamknac.

    0
  • #4 05 Lut 2009 09:13
    irek19
    Poziom 33  

    Witam . Niech kolega napisze w jaki sposób naprawił?. Będzie dla innych potrzebujących .

    0
  • #5 05 Lut 2009 09:46
    lechos
    Poziom 18  

    Problem tkwil w tym, ze aby uruchomic mruganie diody trzeba nadusic przycisk F (Func.) na wylaczonym radiu ale nie z kluczyka tylko z przycisku. Dopiero pojawi sie funkcja wlaczenie alarmu/alertu (czyli diody). Co do podswietlenia to juz nic sie nie wykombinuje (wyzsza szkola jazdy)

    0