Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Dwufunkcyjny ariston T2 23mi nie grzeje wody

07 Lut 2009 11:01 7790 5
  • Poziom 2  
    witam,
    posiadam od 3 lat dwufunkcyjnego aristona modula T2 23mi. Problem jest taki że od jakiegoś czasu mimo ustawienia pokrętła na prawie max. leci letnia woda i trzeba bardzo długo czekać aby się nagrzała. wcześniej nie było tego problemu. centralne działa bez zastrzeżeń.
  • Poziom 9  
    Cześć.
    Nie jestem specem ale ja bym sprawdził czujnik temperatury.
  • Poziom 2  
    Bardzo chętnie Ci pomogę bo mi też ktoś pomógł przy Aristonie.Zamknij wszystkie dopływy wody do pieca jeśli to jest dwufunkcyjny to również od centralnego i wyczyść wymiennik ciepła.Ja wygotowałem go w odkamieniaczu i piecyk chodzi jak nówka.Gwarantuję.
  • Poziom 2  
    Ok. duże dzięki za zainteresowanie. spróbuję zawalczyć z tym wymiennikiem. trudna ta operacja??

    pozdrawiam
  • Poziom 2  
    Patent jest prosty trzeba odkręcić dwie imbusowe śrubki m-5 w tylnej części wymiennika wyczujesz je pod palcem,pamiętaj tylko żeby zakręcić dopływ wody do pieca i rozładować ciśnienie w układzie CO tak żeby na manometrze było 0.Klucz do tych śrub to imbus 4.Myślę że znalazłeś ten wymiennik jeśli nie odezwij się to Ci pomogę .pozdrawiam.
  • Poziom 10  
    Witam....jak czytałeś w moim innym poście miałem trochę problemów z tym piecem...w końcu wymieniłem elektronikę (koszt 700 zł) i mam ciepło w domu :) a problem pokrętła CWU - u mnie zaczyna działać kiedy kończy się sezon grzewczy i wyłączam magiczny przycisk CO na piecu - i tak od kilku lat.... widać taki urok sprzętu...pozdrawiam...