Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

polsat cyfrowy - dekoder ECHOSTAR DSB-717

dabos 07 Feb 2009 17:24 4779 3
    dabos
    Level 10  
    Witam
    Mam problem z zmianą kolejności kanałów, to znaczy przykładowo POLSAT jest na kanele 1, TVP1 na 2, TVP2 na 3 itd., a ja chciał bym to zmienić. W zasadzie w menu nie ma opcji przypisania poszczególnych programów telewizyjnych do wybranych przez użytkownika kanałów.
    Proszę o pomoc, z góry dzięki
    dabos
    roberto7577
    Level 2  
    Musze Cię zmartwić, w tym dekoderze nie ma możliwości "poustawiania" kanałów. Jesteś "skazany" na listę Polsatu. :cry:
    LeDy
    Level 43  
    Sprawdź w " Szukaj". Tam opisywałem , że można układać listę i zmieniać kolejność.
    Quote:
    Nie czytałem wszystkiego bo zbyt dużo tego. Lista nie nazywa się ulubione a TV1 i TV2 , jeżeli dobrze pamiętam, lub coś podobnego. . Można zrobić wszystko co się chce na tej liście czyli ułożyć sobie kanały , które się chce mieć tylko na niej, zmienić kolejność itp. itd. Robiłem to pierwszy raz u klienta w domu i zeszły mi 3 godziny ale ustawiłem wszystko jak chciał.
    Kluczem do wszystkiego jest oczywiście przeszukanie wszystkich kanałów, potem wejść w listy i najważniejsze-wszystko kryje, odkrywa się po naciśnięciu białego klawisza na pilocie czyli : dodaj, przesuń itd.
    Najpierw robisz dodaj a potem na liście " ulubionych" zmieniasz kolejność. Robiłem to gdzie tuner był z monoblockiem i klient na 1 miejscu chciał TV Trwam.