Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Neostrada na routerze DSL 524T gubi pakiety

bociek1989gmailcom 07 Lut 2009 18:57 2882 3
  • Poziom 9  
    Witam, otóż mam neostradę (512kb) podzieloną na dwa kompy (router D-Link DSL 524T), od paru dni strony wczytują mi się nieziemsko wolno a i transfer spadł kilkakrotnie. Na samo dojście tutaj straciłem z 10 minut..

    Nie wiem co sie dzieje a bardzo mnie to wkurza. Awaria routera i zawirusowanie kompa raczej odpada, bo tak samo działa na dwóch kompach na windowsach i na linuxach (na HDD i Live-CD), a przy podłączeniu neostrady poprzez oryginalny modem działa tak samo wolno.

    Zauważyłem że router (a może neostrada) gubi pakiety i to dość dziwnie. Gdy wchodziłem na waszą stronę pingowałem ją i miałem 100% straty, zaraz po tym pingowałem google.com i ping był idealny. Potem znow wy strata 100%, opendns.com - strata 50% pakietów , ping wp.pl strata 0%.. Zupełnie jakby mi robiło na złość :/

    Dodam jeszcze, że transfer, gdy ściągam cokolwiek jest średnio 4-8kb/s a podczas wczytywania stron tytuł strony (a czasem i nagłówek) wczytują się w dobrym tempie, lecz zaraz pojawia się "trwa oczekiwanie.." na pasku przeglądarki i mogę już sobie iść gotować obiad/rzeźbić/oglądać reklamy na polsacie.. Normalnie szlag mnie trafia..

    Pytanie co z tym fantem.. :/

    Aha, ustawienia routera: PPPoA LCC, VPI 0, VCI 35, MTU 1452 (tak samo "działa" na 1400 i 1500), serwer dhcp wlaczony
  • Poziom 20  
    Czy internet jest zahasłowany??? jeżeli tak to jest starta nawet do 20% testowałem na 2 routerach i to prawda jeżeli ma się założone hasło na siec to jest strata
  • Poziom 9  
    Nie, hasła nie mam.. Kompy są sprawne, router tez (bo tak samo dziala na modemie).. To musi być coś z linią.. :/
  • Poziom 23  
    to zgłoś awarię do operatora