Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

MEDION Tuner 7134 fax/modem CTX918 SAA7134HL sterowniki

07 Feb 2009 21:51 57588 80
    Anonymous
    Anonymous  
    Mariusz079
    Level 12  
    Witam!
    Mam pytanie co do tej karty,jestem w posiadaniu takiej. I nie wiem pod który kolor złącza na karcie mam podłączyć owy kasbelek do audio.
    I jeszcze jedno, ma na płycie takie piny opisane jako F_AUDIO i CD IN, pod któro z tych wejść mam sie podłączyć?
    Anonymous
    Anonymous  
    Mariusz079
    Level 12  
    Dzięki bardzo za odpowiedź, i chiałem zapytać czy można ten kabelek podłączyć pod CD IN, i jak ustawić wtedy ustawienia mixsera w programie Dscaler?
    Wiesz może jak te piny w tym czerwonym złączy są oznaczone gdzie L/R a gdzie "-"?
    Anonymous
    Anonymous  
    Mariusz079
    Level 12  
    Działa super, dzięki welkie za pomoc. A szukałeś może tym dscalerem radia fm? Czy jest wogule taka możliwość?
    Anonymous
    Anonymous  
    Mariusz079
    Level 12  
    Ok, jeczsze raz dziękuję za bardzo potrzebne mi informację i pomoc w uruchomieniu karty. Jak również za punkty. Myślę że teraz sobie poradzę. A czy można słuchać radia przez dscalera?
    Anonymous
    Anonymous  
    Mariusz079
    Level 12  
    Zauważyłem w dscaler w chanells/ustawienia/w formacie jest jest do wyboru FM radio- to może jest to opcja radia?
    Anonymous
    Anonymous  
    fistaszek
    Level 11  
    ja ma także problem z dźwiękiem na tej karcie ale nie jest to napewno powodem nie podłączenia kabelka audio do dźwiękówki.
    DScaler nie nagrywa mi dźwięku ( cisza przy odtwarzaniu nagranego pliku), iuvcr nagrywa szum.
    stery mam ze stronki medion.co.uk instalują się jako MEDION (7134) WDM Video Capture i Philips WDM TVTuner
    Stery od yonnie instalują się jako Hybrid WDM Capture a ster od tunera instaluje się z błędem a z głosem to samo - oglądać się da ale nagrywać nie :(
    marekprosty
    Level 9  
    Witam, także mam problem z medionem, nie wspomnę już o tym że mam zwykłe pci a nie pci dual, ale tv zwykła chodzi, mam problem z tv satelitarną, jakiego programu do tego używać, jak ustawić, ktoś może używa tej karty ?
    Anonymous
    Anonymous  
    marekprosty
    Level 9  
    Ktoś ma doświadzczenie z tymi kartami ?, Mój medion 7134 się zainstalował, zwykła tv chodzi, chciałem korzystać z dvb-s. W programie myTheatre nie ma sygnału sat. Tak jak by w komputerze wgrana była tylko zwykła karta tv. Da się to jakoś skonfigurować, niestety nie mogę pobrać sterów powyżej, za mało pkt mam.
    11111olo
    Level 42  
    Lepszy jest FLY2000 TV. Nie ma potrzeby podłączać kabelek audio, jest prosty w obsłudze i nie wymaga instalacji, a najważniejsze że WSZYSTKO w nim jest czyli możliwość używania radia, TV, VHS i S-VHS. Jeden program do wszystkiego co może karta 7134:D
    Attachments:
    Anonymous
    Anonymous  
    11111olo
    Level 42  
    Każdy ma swoje zdanie i to szanuję. FLY2000 TV umożliwia również nagrywanie do każdego formatu ( w tym MPEG4) bo to kwestia kodeków.
    Chciałem tylko podkreślić jego prostotę w obsłudze w przeciwieństwie do zagmatwanego DScalera.

PS. FLY2000 TV wcale nie działa 30 dni - tylko po nich trzeba odczekać 10 s, ale to tylko drobne utrudnienie.
    Anonymous
    Anonymous  
    matelko12
    Level 10  
    Ehh sciagnołem tego ustawionego DScalera i ustawiłem karte ale jest problem.
    slychać szum ale nie ma obrazu;/.

Wiecie co może być tego przyczyną??(telewizje odbieram z zwykłej anteny zaokennej)
    (http://cbelektron.pl/hurtownia/images/12206.jpg) taka jak ta
    Anonymous
    Anonymous  
    matelko12
    Level 10  
    w tym honestech TVR co był przy sterach od producenta nie chce mi odnaleść programów;/;/ nie wiem czemu

to sie dzieje po nacisnieciu Auto scan;/.
    11111olo
    Level 42  
    Mi też ten program nie chciał działać, spróbuj na FLY 2000 TV.
    Anonymous
    Anonymous  
    11111olo
    Level 42  
    Tak yonnie uczepiłaś się tych 30-stu dni. Mi chodzi o samo sprawdzenie karty pod względem jej poprawności.
    Anonymous
    Anonymous  
    11111olo
    Level 42  
    matelko12 wrote:
    w tym honestech TVR co był przy sterach od producenta nie chce mi odnaleść programów;/;/ nie wiem czemu

yonnie to że masz we krwi upór większy niż niejeden przysłowiowy osioł to Twoja sprawa ;) ale nawet 30-sto dniowe oprogramowanie wystarczy do sprawdzenia działania sprzętu.
    Jeśli matelko12 stwierdzi że pod FLY2000 TV mu normalnie wszystko działa to po tym niech próbuje na innych darmowych programach.
    Anonymous
    Anonymous  
    KoVol
    Level 13  
    Witam. Mam problem z dźwiękiem przy tym tunerze, niby wszystko jest pięknie aż nie wyjdę z programu DScaler. Po tej czynności głos pozostaje, a najgorsze jest to że nawet po wylogowaniu (na pewno po wylogowaniu nie na przełącz użytkownika) dźwięk dalej idzie, jedynym sposobem na wyłączenie dźwięku jest wyłączenie Auxlinery w ustawieniach dźwiękówki...
    Posiadam kartę dźwiękową Creative Audigy 4. Wie ktoś może czym ten problem jest spowodowany?

Instalowałem wszystkie "rzeczy" z pierwszego postu.

P.S. Zauważyłem że nie działa także opcja wyciszenia klawisz "M".

.................................................................................................

Problem został rozwiązany wyłączając w DScaler w zakładce Ustawienia-> Ustawienia Miksera Audio-> Użyj Systemowego Miksera.