Ale z ociekacza bym nie zrezygnował

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereJasxx wrote:No to zastanów się po co ci ona.
andrzej2000 wrote:Sprawdź czy nie pasuje pasuje kabel od komputera, wtyczki bardzo podobnie wyglądają. A co do twardości wody to chyba w zmywarkach bsh dodają papierek lakmusowy żeby obie można było sprawdzić, a jak nie dają to odwiedź jakiś sklep i sobie pożycz:)Czar Bosch-a pryska gdy musimy skontaktować się z serwisem polskiego przedstawicielstwa firmy. Próbowałem dodzwonić się przez kilka godzin, bezskutecznie, nikt nie odbiera telefonu. Gdy dotarłem do siedziby serwisu w Warszawa w Alejach Jerozolimskich i przy recepcjonistce dzwoniłem na numer serwisu (w dalszym ciągu nie odbierany) dowiedziałem się, że operator jest zajęty. W mojej zmywarce zabrakło sieciowego przewodu zasilającego (w nowych modelach Bosch-a wprowadzono odłączany przewód zasilający który nie jest podobny do niczego co jest dostępne na rynku) serwis czas zamówienia określił na dwa tygodnie (tj. 10 dni roboczych). Prosiłem o wypożyczenie takiego przewodu (za kaucją) do czasu dotarcia zamówienia ale odmówiono argumentując, że w serwisie nie dysponują takim przewodem. Przedstawiciel serwisu z którym mnie połączono nie chciał w żaden sposób pomóc w uruchomieniu nowo kupionego urządzenia.
Mam nadzieję, że gdy już podłączę zmywarkę, to będzie pracowała prawidłowo i będzie to ostatni kontakt z polskim przedstawicielstwem firmy.
Przy okazji jeżeli ktoś z forumowiczów dysponuje przewodem zasilającym do SMS53M08EU to proszę o kontakt na maila.
Mam też pytanie do fachowców o ustawienie twardości wody, dostawca wody w badaniach określił twardość ogólną CaCO3 na 276 mg/l, zmywarka w tabeli ma zakres od 0 do 50 stopni dh lub od 0 do 8,9 mmol/l. Jak przeliczyć parametr podawany na zakres nastawień zmywarki.
Pozdrawiam
popey111 wrote:A co do twardości wody to chyba w zmywarkach bsh dodają papierek lakmusowy żeby obie można było sprawdzić, a jak nie dają to odwiedź jakiś sklep i sobie pożycz:)
popey111 wrote:andrzej2000 wrote:Sprawdź czy nie pasuje pasuje kabel od komputera, wtyczki bardzo podobnie wyglądają. A co do twardości wody to chyba w zmywarkach bsh dodają papierek lakmusowy żeby obie można było sprawdzić, a jak nie dają to odwiedź jakiś sklep i sobie pożycz:)Czar Bosch-a pryska gdy musimy skontaktować się z serwisem polskiego przedstawicielstwa firmy. Próbowałem dodzwonić się przez kilka godzin, bezskutecznie, nikt nie odbiera telefonu. Gdy dotarłem do siedziby serwisu w Warszawa w Alejach Jerozolimskich i przy recepcjonistce dzwoniłem na numer serwisu (w dalszym ciągu nie odbierany) dowiedziałem się, że operator jest zajęty. W mojej zmywarce zabrakło sieciowego przewodu zasilającego (w nowych modelach Bosch-a wprowadzono odłączany przewód zasilający który nie jest podobny do niczego co jest dostępne na rynku) serwis czas zamówienia określił na dwa tygodnie (tj. 10 dni roboczych). Prosiłem o wypożyczenie takiego przewodu (za kaucją) do czasu dotarcia zamówienia ale odmówiono argumentując, że w serwisie nie dysponują takim przewodem. Przedstawiciel serwisu z którym mnie połączono nie chciał w żaden sposób pomóc w uruchomieniu nowo kupionego urządzenia.
Mam nadzieję, że gdy już podłączę zmywarkę, to będzie pracowała prawidłowo i będzie to ostatni kontakt z polskim przedstawicielstwem firmy.
Przy okazji jeżeli ktoś z forumowiczów dysponuje przewodem zasilającym do SMS53M08EU to proszę o kontakt na maila.
Mam też pytanie do fachowców o ustawienie twardości wody, dostawca wody w badaniach określił twardość ogólną CaCO3 na 276 mg/l, zmywarka w tabeli ma zakres od 0 do 50 stopni dh lub od 0 do 8,9 mmol/l. Jak przeliczyć parametr podawany na zakres nastawień zmywarki.
Pozdrawiam
popey111 wrote:A ja myślałem że pośrednio na podstawie ph da się twardośc wody określićhttp://akwadar.w.interia.pl/param_wody.html i chyba mam trochę racji:)
andrzej2000 wrote:
... Mam też pytanie do fachowców o ustawienie twardości wody, dostawca wody w badaniach określił twardość ogólną CaCO3 na 276 mg/l, zmywarka w tabeli ma zakres od 0 do 50 stopni dh lub od 0 do 8,9 mmol/l. Jak przeliczyć parametr podawany na zakres nastawień zmywarki.
Pozdrawiam