Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Suzuki Wagon R+ , przerywa i gaśnie w trakcie jazdy

08 Lut 2009 21:15 2973 1
  • Poziom 2  
    Witam,

    Mam problem z suzuki wagon R+ rocznik 1999. Kupiłem samochód od rodziny. I od początku mam z nim problemy. Samochód od 3 tygodni ledwo jeździ. Silnik przerywa i gaśnie praktycznie non stop. Gdy samochód postoi jest zimny odpala bez problemu i jakiś krótki dystans da się nim przejechać, po tym czasie niesamowicie go dusi, zwłaszcza na niskich biegach, muszę utrzymywać go na bardzo wysokich obrotach aby nie zgasł!

    Po odpaleniu i jeździe po około 5 min go dusi i gaśnie, nie reaguje na dodawanie gazu. Nie mam pojęcia o co może chodzić. Po odczekaniu dłuższego okresu czasu, ponownie odpala bez problemu i jezdzie około kilku minut. Już kilka razy mi gasł i musiałem go zostawiać lub czekać aby odpalił!

    Dodam, iż był wymieniany cały wydech. Ale to już jakiś czas temu i samochód jeździł bez problemów.

    Od pewnego czasu jeżdzę z oderwanymi dwoma kabelkami od przepustnicy. Kontrola wyświetla sprawdź silnik. Ale jeździłem tak autem przez ponad miesiąc i nie było problemu. Więc to nie to jest powodem.

    Czy ktoś może mi powiedzieć o co może chodzić ? Będę wdzięczny za pomoc!!!
  • Poziom 10  
    Sprawdź cewkę zapłonową,świece,podłącz kabelki do przepustnicy(po coś je tam dali;) ).Nie znam tego samochodu,ale jeśli ma aparat zapłonowy to może siadać czujnik halla(chyba tak to się pisze)