Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Video Panasonic NV-J35 pasy przy odbiorze!!!!

maciekbazyl 11 Apr 2004 12:48 1707 5
    maciekbazyl
    Level 17  
    mam taki problem mam dwa magnetowidy Panasonic NV-J35i mam taki sam problem >Po w³ozeniu kastey i nacisnieciu PLAY pojawia sie obraz kolorowy g³os jest Itp.Tylko problem tkwi w tym iz na odtwarzaniu normalnym PLAY na obrazei pojawiaj± sie poziome pasy przsuwajace sie z góRy na dó³ lub odwrotnie i nie idzie czas na wyswietlaczu !!!PO w³±czeniu przewijania s± tylko pasy od pzrewijania (bo to normalne)ale licznik tasmy n awyswietlaczu dzia³a po w³aczeniu znów na play obraz zak³ócony pasami i czasu nie odlicza !!!!sprawdzie³m i wymieni³êm G£Owice CTL bo to wyglada³o na brak TRackingu ale nic nei pomog³o trackingu te z nie ma >>czy to wina elektroniki czy mechanizmu a moze g³owica ??????Prosze o jak najszybsz± porade !!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
    rr
    Level 16  
    Je¿eli nie dzi±³a licznik tylko na otwarzaniu , ale dzia³a na przewijaniu
    to osobi¶cie uwa¿am to za mechanikê ( z³e prowadzenie ta¶my np.rolka)
    maciekbazyl
    Level 17  
    tak licznik nie dzia³a tylko przy odtwazaniu(play)oki a która to rolka ???????a co z zak³óceniami obrazu czy to te¿ zale¿y od tej rolki ????Czy kolego mozesz mnie naprowadziæ który to element ???? :cry:
    rr
    Level 16  
    Chodzi o rolkê prowadz±c± ta¶mê ,bardzo czêsto ¶ci±ga ta¶mê w dó³.
    No i wtedy nie s± dobrze odczytane impulsy na g³owicy synchro.
    Pomiêdzy rolk± a g³owic± jest taki metalowy wa³ek prowadz±cy, a pod nim podk³adka. Sprawdz czy ta¶ma nie zachodzi na t± podk³adkê.
    Je¿eli tak to rolka raczej do wymiany
    km_serwis
    Level 21  
    sprawdz czy dzwigniamiedzy glowica a rolka zabiera tasme w starszych sprzetach czesto sie blokuje
    jk26
    Level 17  
    mo¿e kondensatory w zasilaczu