Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wymiana świec żarowych-Audi A3

taxi80 10 Feb 2009 11:36 6606 3
    taxi80
    Level 10  
    Chcę wymienić w moim Audi 99r.świece i mam pytanie?Czy pojechac do mechanika czy powinienem sobie sam z tym poradzić?Nigdy jeszcze tego nie wymieniałem i nie wiem jak do tego się zabrać...I jakiego typu świece mam kupić?
    autoas
    Level 42  
    No jak mamy wiedzieć za ciebie czy sobie poradzisz?????
    Po prostu zobacz jaki dostęp, jaki klucz, czy masz sprzęt czy musisz kupić a potem jedź do sklepu i poproś świece do twojego modelu
    Piotre255
    Level 17  
    Sama wymiana jest banalna więc sobie poradzisz tylko jak poprzednik napisał najważniejsze jest czy jest dobry dostęp, bo jak musisz coś dodatkowo rozkręcać, odkręcać o czym nie masz pojęcia to może jednak lepiej nie ruszaj :)
    pozdrawiam
    robokop
    VIP Meritorious for electroda.pl
    A potem pojawią się tematy: "Urwałem świecę - ratunku", "Świece nie grzeją, co robić?". Jeśli nigdy tego nie robiłeś, a na samochodach znasz się tyle że potrafisz nimi jeździć, to zleć to raczej komuś bardziej doświadczonemu. Fajnie jeśli świece dadzą się wykręcić bez oporu, masz dobre klucze i nie natrafisz na żadną niespodziankę, typu zniekształcony korpus powodujący "zmykanie" się klucza, czy wręcz urwiesz którąś.