Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wielka prośba do tych co mają Dell c400

Lonek 10 Lut 2009 16:17 1237 8
  • #1 10 Lut 2009 16:17
    Lonek
    Poziom 19  

    Kupilem takiego Dell'a bez zasilacza i bez HD i RAMu
    i tu prośba do Kolegów co maja takiego lapka :

    1.Czy dysk w kieszonce w laptopie [[nie chodzi o dysk zew. ]] włożony jest napisami do góry czy na dół - bo mam przelotkę na HD a nie mam kieszeni tej oryginalnej i nie chciałbym podłączyc odwrotnie.

    2. w gniazdku do podłączenia zasilacza który pin jest plus,minus i ten trzeci do czego patrząc na gniazdko od tyło laptopa.

    3. Czy pamięci RAM mają być PC100 czy PC133

    z góry dziękuję

    0 8
  • #2 10 Lut 2009 16:23
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 10 Lut 2009 16:27
    Lonek
    Poziom 19  

    ari2k5 napisał:
    Nie mam co prawda takiego notebooka ale na pytania odpowiem:
    1. Musisz zobaczyć, w jak wchodzi kabel do dysku


    Sorry ale nie rozumiem :cry: .......jaki kabel do dysku .... przecież HD nie ma żadnego kabla ???

    0
  • Pomocny post
    #4 10 Lut 2009 16:45
    mat_ed
    Poziom 43  

    Pamięć PC133 może kupić, maksymalnie moduł 512MB.
    Dysk włożony jest napisami do dołu.

    0
  • #5 10 Lut 2009 18:57
    Lonek
    Poziom 19  

    hm............... wkładałem PC100 128MB i 256MB oraz PC133 256MB i żadnej nie widzi :cry: pamięci są na pewno dobre bo w Dell L400 działaja OK

    Co może być przyczyną ?

    0
  • #6 10 Lut 2009 18:59
    mat_ed
    Poziom 43  

    Co oznacza,że nie widzi ? Jak się zachowuje gdy zamontujesz pamięć i uruchomisz ? Może banki pamięci są uszkodzone ?

    0
  • #7 11 Lut 2009 03:02
    Lonek
    Poziom 19  

    Mała uwaga ......jeżeli ktoś nie jest pewien odpowiedzi to niech ją sobie daruje :not: ....... bo ten laptop NIE startuje na PC100 tylko na PC133
    niepotrzebnie zawracałem Wam głowę

    Już w zasadzie jest ok moja PC133 chyba jest Dead ale poczytałem i w nim jest default RAM 128MB i bez kości zew.RAM wystartował :D

    0
  • #8 11 Lut 2009 11:41
    mat_ed
    Poziom 43  

    Cytat:
    Mała uwaga ......jeżeli ktoś nie jest pewien odpowiedzi to niech ją sobie daruje

    A kto nie jest pewien ? Wyraźnie napisałem w pierwszym poście:

    Cytat:
    Pamięć PC133 możesz kupić, maksymalnie moduł 512MB.

    0
  • #9 11 Lut 2009 12:00
    Lonek
    Poziom 19  

    mat_ed napisał:
    Cytat:
    Mała uwaga ......jeżeli ktoś nie jest pewien odpowiedzi to niech ją sobie daruje

    A kto nie jest pewien ? Wyraźnie napisałem w pierwszym poście:


    Ale to nie do Ciebie zobacz kto napisał pkt. 3 ....obie .... :cry:

    0