Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

opticum 4100 C i wgranie nowej listy

szklarska 10 Feb 2009 22:01 3997 9
    szklarska
    Level 17  
    Witam

ze strony Globo .com.pl sciągnołem nowy soft do 4100 C .
    Wgranie przebiega poprawnie jednak soft sie nie aktualizuje .
    czy ktos z kolegów może mi podpowiedziec wtym temacie

Dziekuje Mirek
    matzg
    Level 35  
    Witam.
    Co to znaczy że soft się nie aktualizuje?Jaka wersja softu jest wgrana do dekodera?Czy problem jest w sofcie czy w liście kanałów?Podaj też wersje Loadera 1.0.6 czy 1.0.7?Więcej informacji na http://www.globo.home.pl (wymagana rejestracja)
    szklarska
    Level 17  
    OBECNIE JEST SOFT 1.2.26
    LOADER 1.0.1
    Wgrywam najnowszy z strony Globo .Cały proces przebiega ok .narasta pasek postepu i końcowy komunkat ze zakńczono pomyslnie . ale jednak dalej mam starą liste kanałów jak i soft.

Pzdr Mirek
    matzg
    Level 35  
    Masz dekoder z procesorem Ali3329C. Spróbuj wgrać programem ALI tools .
    TUTAJ znajdziesz program i i nie tylko,w programie Upgrade wybierz "allcode+bootloader" to zmienisz loader na 1.0.2
    Pozdr.
    szklarska
    Level 17  
    witam

To jest ten sam program do wgrywania .
    ale prubowałem i dalej nic wszystko idzie poprawnie ale nie aktualizuje softu .

Pzdr .

Loadera mam 1.0.1
    matzg
    Level 35  
    Spróbuj powrócić do ustawień fabrycznych i sprawdź czy masz wyłączone wszystkie blokady(menu, rodzicielska).
    Miałem identyczną sytuację w Opticum2003FTA i zdjęcie blokady pomogło.
    szklarska
    Level 17  
    poddaje sie z wgraniem n.softu .czy posiadasz liste do Opticum 4100 C oczywiscie aktualna Tylko FTA programy.

Dziekuje za pomoc

Pzdr Mirek
    And41x1
    Level 26  
    Dołączam do tematu z pytaniem, bo może czegoś nie wiem.. Po co w tych odbiornikach wgrywać nowe oprogramowanie i listę? Zainstalowałem ich już kilka i jestem pozytywnie zaskoczony tym co potrafią i jak aktualzują listę programów. Oczywiście z anteną 80 i dobrym konwerterem INVERTO. Ratunku z aktualizacją listy, potrzeba raczej w nowych dekoderach Polsatu a szczególnie Neostrada z telewizją! Jak tutaj dodać programy FTA? Uprzejme pytanie do znawców.