Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Seat Alhambra jaka kostka z radia na ISO

gorgi8 11 Feb 2009 10:54 12235 7
    gorgi8
    Level 11  
    Posiadam Seata Alhambre 99' które ma zainstalowane orginalne radio + sterowanie z kierownicy. Tu zaczyna się problem... Wszyscy sprzedawcy u jakich się dowiadywałem mówili, że Adapter z VW Sharana i Forda Galaxy to to samo co w Alehambrze, ale nie... Tak wygląda adaptor iso jaki mi proponowali

A ja w aucie posiadam takie kostki

Dodam jeszcze zdjęcie gniazda przy radiu

Teraz pytanie. Czy ktoś wie gdzie można zamówić taki adaptor żeby było na iso. Ew. jakiś schemat co gdzie uciąć aby przerobić na iso.
    orion
    Level 23  
    Bezpośrednio na iso tego nie przerobisz .W samochodzie jest ukryta jeszcze jedna część od tego radia .
    gorgi8
    Level 11  
    Quote:

Zerkałem na tą strone... Jest do Alhambry ale taka jaką polecali mi w serwisie... Czyli nie ta której potrzebuje...

Quote:
    Bezpośrednio na iso tego nie przerobisz .W samochodzie jest ukryta jeszcze jedna część od tego radia .

W takim razie co proponujesz? Założyć instalacje audio od nowa?
  • Helpful post
    orion
    Level 23  
    Po drodze między radiem i głośnikami jest jeszcze wzmacniacz chcąc podłączyć inne radio musisz go ominąć lub podłączyć się pod niego .Jedno i drugie pociąga za sobą przeróbkę tej instalacji
  • Helpful post
    wertus1
    Level 10  
    Bo tą kostkę należy wpiąć w tą kostkę co idzie do wzmacniacza, który jest umiesczony pod radiem i pod tym schowkiem co masz pod radiem taka aluminiowa "kostka". Jest ona przykręcona na 3 śrubki (pójdzie śrubokrętem krzyżakowym), musisz ją idkręcić, wypinasz wtedy kostkę ze wzmacniacza wpinasz swój zestaw, który zakupiłeś i wszystko powinno być OK

PS. Dodam iż po podłączeniu tej przejściówki będą działąć tylko 4 głośniki, a obecnie masz ich 8 aktywnych.
    oma250
    Level 13  
    A jak zrobić żeby działały nie 4 głośniki a 10? Bo mam tyle właśnie?:cry:

Moderated By damiancz:

Poprawiłem ale tyle błędów w 14 słowach to przesada.

oma250
    Level 13  
    Orion i Wertus1 mieli rację. wystarczyło ze wzmacniacz który jest schowany za radiem z tylu wypiąć wtyczkę i wszystko śmiga aż miło!!! Dzięki. Temat zamykam.

PS. A głośniki działają wszystkie:D