Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

pralka Ariston Margherita ALS88XEU - wymiana fartucha

robek71 11 Feb 2009 11:46 5522 4
    robek71
    Level 9  
    Proszę o informacje jak najprościej wymienić fartuch w tej pralce. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • Helpful post
    marqs-60
    Level 20  
    Witam. Najprościej to pochylić na tył,(lepszy dostęp) zdjąć opaski z drutu, najpierw tą na zewnątrz w rancie fartucha,później drugą (po jego zdjęciu z brzegu obudowy) i ,,zawinięciu"do wewnątrz fartucha będzie widoczna- montaż odwrotnie.
    robek71
    Level 9  
    czy jeżeli ta na rancie zewnętrznym jest sprężynowa, to druga też będzie tego samego typu, czy nie koniecznie
    marqs-60
    Level 20  
    ...niekoniecznie, o ile dobrze pamiętam to druga jest tylko z drutu-ale tyle tego że ... itd.Może ktoś mnie poprawi bo miał teraz taki model.
    robek71
    Level 9  
    fartuch wymieniony. Wewnętrzna obejma z drutu z bardzo ciężkim dojściem. Najlepiej przy zdejmowaniu w miejscu gdzie jest łączenie końcówek drutu mocno ciągnąć za fartuch i obejma zejdzie sama. Przy zakładaniu najpierw założyć fartuch na wewnętrzny rant, później druciana obejmę, ja przy zakładaniu drutu, końcówki obejmy połączyłem luźno plastikową zapinką samozaciskową, tak żeby później łatwiej było stopniowa zaciskać obejmę i ją spiąć, na końcu plastikową zapinkę można przeciąć i usunąć. Pozdrawiam