Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

zerwana linka maski bmw e36

fidel_bmw 11 Feb 2009 22:11 7288 4
    fidel_bmw
    Level 10  
    Witam mam bmw e36 i mam maly problem zerwala mi sie linka od maski i niemoge jej teraz podniesc jest na to jakis sposob ??
    pozdrawiam i dziekuje z gory za odpowiedz
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    Kilka lat temu spotkało mnie coś podobnego w 750 E-32.
    Co prawda wtedy otwierałem klapę silnika w samochodzie z całkowicie rozładowanym akumulatorem - bez centralnego i nie działającymi zamkami drzwi. To była jedyna metoda , żeby podłączyć prostownik , naładować aku i otworzyć auto pilotem.
    Użyłem wtedy małego haka z bardzo twardego stalowego drutu.
    W okolicy lewego reflektora , poniżej krawędzi maski było miejsce gdzie można było pociągnąć za pancerz linki, który niestety wtedy pęka, ale klapę w ten sposób dało się otworzyć. Moja metoda nie jest idealna jednak nie miałem innego pomysłu.
    Na pewno są inne dużo lepsze sposoby na otwarcie takiego samochodu.
    Rozkręć plastiki wewnątrz kabiny w okolicy cięgna otwierania klapy - może tam zerwała się linka i będziesz mógł pociągnąć kombinerkami za wystający koniec??
    fidel_bmw
    Level 10  
    czesc dzieki za odpowiedz u mnie jest gorsha sprawa poniewaz mi linka urwala sie na koncu zaraz przy tym mechanizmie w tym wlasnie sęk... zagladalem od dolu boku z wszelakiej strony i widze ten mechanizm pozaslaniany nadodatek plastikami i ciekzo nawet reke gdziekolwiek wlozyc co dopiero o otwarciu tego... pozdro
  • Helpful post
    mareklan
    Level 15  
    Kolega miał to samo.Znalazł takiego samego i postawił go obok.Mógł dokładnie podejrzeć .Trochę to trwało ale udało się.
    fidel_bmw
    Level 10  
    Oki udalo sie dzieki za rade pozdrawiam