Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak niektórych tekstur w starej grze w Viście.

liliput 12 Lut 2009 17:01 1053 6
  • #1 12 Lut 2009 17:01
    liliput
    Poziom 12  

    Witam
    Nudząc się zajrzałem do starej kolekcji gier i znalazłem w niej Star Wars Racer i pomyślałem że go zainstaluje. Zainstalowałem bez problemów, menu normalnie chodziło, lecz gdy doszło do wyścigu to widać tylko ścigacz, prędkościomierz, mapę i pozycje, a reszta to białe tło. Szukałem w sieci rozwiązania tego, znalazłem jakiegoś patcha, lecz nic to nie dało.
    Zmieniłem rozdzielczość też nic, ustawień karty graf nie mogę zmienić ponieważ sterownik mi na to nie pozwala. W czym może być jeszcze problem?
    P.S.-mam Windowsa Viste, lecz wykrywa go jako Windows 98(chociaż myśle że to jest problemem)

    0 6
  • #2 12 Lut 2009 17:42
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Laptop kolegi to jakaś tajemnica? Proszę podać model sprzętu oraz producenta.

    0
  • #3 12 Lut 2009 18:17
    liliput
    Poziom 12  

    Acer Aspire 3693 WLMi
    procesor Intel Celeron 1.73GHz
    karta graf. Intel Graphic Media Accelerator 950
    Ram 1GB

    0
  • #4 12 Lut 2009 18:37
    tronic1
    Spec od komputerów

    Uruchom grę w trybie zgodności z Win98. Gra b.stara i tak dziwne że się uruchamia. Nie ma gwarancji że zadziała prawidłowo.

    0
  • #5 12 Lut 2009 18:43
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #6 12 Lut 2009 19:38
    liliput
    Poziom 12  

    Zaznaczałem już i nic. Nie ma jakiegoś emulatora 98 czy coś takiego?

    0
  • #7 12 Lut 2009 20:06
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto