Co na temat zakupu lodówko- zamrażaki LG i Samsung prosze o opinie. Dziękuję!!
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therenovella wrote:Novella z działu marketingu LG tradycyjnie zachwala LG nie podając żadnych argumentów i krytykuje wszystko inne. Chyba przez nią nie kupię klimatyzatora LG, bo mi ta firma się zaczyna wydawać podejrzana.Co do samsunga, to nie jestem przekonana za bardzo. Lubię ich tylko telefony:) A jeśli chodzi o LG to czytałam ostatnio, że mają bardzo nowoczesne lodówko-zamrażalki z funkcją NO FROST a także Multi-Air-Flow i
Wyświetlacz LED. Poczytaj w internecie to dowiesz się więcej na temat tego produktu.
Quote:A na markę nawet najlepszą każdy się będzie obrażał gdy zepsuje się mu produkt zaraz po gwarancji ale to zależy od szczęścia a nie marki.
novella wrote:A jeśli chodzi o LG to czytałam ostatnio, że mają bardzo nowoczesne lodówko-zamrażalki z funkcją NO FROST a także Multi-Air-Flow i
Wyświetlacz LED.
Sweetstar wrote:za to mogę coś powiedzieć o LG. są bardzo dobrze skonstruowane
Jan_Werbinski wrote:Novella z działu marketingu LG tradycyjnie zachwala LG nie podając żadnych argumentów i krytykuje wszystko inne. Chyba przez nią nie kupię klimatyzatora LG, bo mi ta firma się zaczyna wydawać podejrzana.
januszw. wrote:to, że Samsung ma dużą sprzedaż nie oznacza, że jest to produkt najwyższej półki czy też najwyższej, jakości. Popyt może być kierowany niską ceną produktu a jeżeli coś jest tanie to czy zostało wyprodukowane z najwyższej jakości podzespołów??? - Raczej trudno w to uwierzyć zwłaszcza, że jest to wyrób chińskich fabryk.
januszw. wrote:Tak... a na którym modelu tak było napisane?? •Polecam artykuł, (j.ang) oraz sprawdzanie tabliczek znamionowych gdzie jest wyraźnie napisane, że to chiński produkt Link Co do Daewoo to faktycznie jest to produkt Koreański, ale ta firma to jeden wielki znak zapytania... wiem że robią lodówki sbs dla Boscha. •Reasumując, sbs Bosch=Daewoo tylko trochę więcej chromu jest w środku
Zastanawiałem się przez moment czy nie kupić takiej lodówki, bo są tanie, ale dziękuje bardzo dowiedziałem się w serwisie, że nie mają części a często do napraw wysyłają części używane . Jak byłem w Niemczech to właśnie wycofywali swoje produkty ze sklepów, ponieważ likwidowali się z tamtejszego rynku.
Wracając do tematu wybierając między tymi dwoma markami Samsung vs LG
to zdecydowanie wybrałbym Samsunga, jeżeli chodzi o lodówki nawet po wpadce z sbsami. Oglądałem dzisiaj lodówki Lg i mówiąc szczerze wydają mi się strasznie tandetne, jeżeli chodzi o wykończenie koreański konkurent deklasuje je pod względem estetyki i jakości tworzyw sztucznych zastosowanych w produktach.
Zaskoczyły mnie też lodówki Daewoo sbs i kombi z serii 420 są całkiem dobrze zrobione pozostałe np z serii ERF i RFB to epoka kamienia łupanego tandeta do potęgi.
Temat morze...
ktosik Łódź wrote:Posiadam lodówko-zamrażarkę Samsunga i każdemu odradzam. W trakcie gwarancji naprawiana była dwukrotnie (podobno wady znane producentowi), a tuż po gwarancji awarii uległa grzałka parownika (naprawa kosztuje połowę wartości lodówki) Lodówka wyposażona jest w wyświetlacz na drzwiach pokazujący rzekomo właściwą temperaurę (termometr manualny, który umieściłem w środku pokazuje znaaaaaczne różnice w temperaturach) Reasumując NIE POLECAM SAMSUNGA
K_andy wrote:ktosik Łódź wrote:Posiadam lodówko-zamrażarkę Samsunga i każdemu odradzam. W trakcie gwarancji naprawiana była dwukrotnie (podobno wady znane producentowi), a tuż po gwarancji awarii uległa grzałka parownika (naprawa kosztuje połowę wartości lodówki) Lodówka wyposażona jest w wyświetlacz na drzwiach pokazujący rzekomo właściwą temperaurę (termometr manualny, który umieściłem w środku pokazuje znaaaaaczne różnice w temperaturach) Reasumując NIE POLECAM SAMSUNGA
ciekawe który serwis krzyknął taką kwotę za wymianę grzałki??, niesamowite jak niektórzy chcą zarobić od razu fortunę.