Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Buderus logamax plus GB 152 - opinie

toki13 12 Feb 2009 21:32 11021 5
    toki13
    Level 2  
    Witam.
    czy macie jakieś doświadczenia z tym kotłem? Proszę o opinie. Może jakieś inne propozycje. Dzięki
    gazownik.pl
    Level 12  
    Produkt dobry, przyjazna dla użytkownika automatyka. Polecam wersje z zasobnikiem zintegrowanym, koniecznie warstwowym.
    pozdrawiam
    toki13
    Level 2  
    Ponieważ chcę go połączyć z kominkiem to muszę chyba zastosować oddzielny zasobnik?
    I jeszcze jedno Buderus, czy może Immergas.
    Jak później kosztuje obsługa (części zamienne, przeglądy)
    gazownik.pl
    Level 12  
    Wszystko zależy od tego jaką będziesz chciał mieć instalację i jakie masz zapotrzebowanie na ciepłą wodę użytkową. Można zrobić instalację na zasobniku warstwowym, można i na wężownicowym.

Odnośnie kotła to myślę że montując kocioł, czy Buderus, Immergas, Vaillant czy jakikowiek inny, rachunek za zużyty gaz na koniec miesiąca będzie bardzo zbliżony. Ja przy wyborze jaki kocioł kierowałbym się zdecydowanie dostępnością serwisu. Każdy kocioł wcześniej czy póżniej stanie i wtedy oprócz tego ile zapłacimy za naprawę ważne jest jak szybko usterka zostanie usunięta.
    anastazy70
    Level 10  
    Witam,

Od niedawna ( luty 2010 ) jestem posiadaczem Buderusa GB 158 i wszystko jest OK. Jednak przy wyborze jak zasugerował gazownik.pl bliskość serwisu to podstawa, w moim przypadku dwie ulice dalej.

Pozdrawiam,
    omnixwp
    Level 18  
    Model GB15... z regulatorami to ofeta sprzed kilku lat, ale nie musisz od razu jeździć najnowszym modelem :) Buderusa. Teraz na topie jest cacko model serii GB162. Nadąża za najnowszymi rozwiązaniami technologii w Europie. Co do serwisu: w Buderusie kto sprzedaje, ten serwisuje. Lepiej kupować u autoryzowanych www.buderus.pl Jakby co pozostaje droga sądowa lub odwiedziny Federacji Konsumentów.