Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

drzwi radio zegary wtyczka bis

sirkris5 12 Feb 2009 22:20 2730 15
    sirkris5
    Level 10  
    witam
    pojazd jak w temaci (opcji szukaj uzywałem) auto zapala i nie zapala jak chce ogolnie kiedy ma ochote to pali .
    cos sie dzieje w module bsi podejrzewam ze przekaznik pompy paliwowej poniewaz jak dalem oddzielny plus na pompe to jest ok i wszystko działa i jezdzi .to jest 03r i ta nowsza puszka bsi , czy mozna wymienic w niej przekaznik od pompy (leje desz wiec jej jeszcze nie wytargalem)

auto 1.1 - benzyna oczywiscie

drodzy koledzy jakies pomysly sugestie (drugie bsi = kodowanie i ustawianie immo i innych takich tam) ktos ma moze dobrego magika w wawie . (aso to w ostatecznosci)
    dzieki i pozdrawiam szanowne grono .
    Anonymous
    Anonymous  
    sirkris5
    Level 10  
    ok czyli : nie wina bsi ze auto nie odpala (a jak dam plus na pompe to jest ok jezdze juz tak tydzien) plus po stacyjce oczywiscie.

to ze auto nie odpala to ewidentnie jest brak sygnalu, po przekreceniu stacyjki nie idzie impuls na pompe . (obrazowo - nie slychac tego bzzzzz)

- a wydawało mi sie ze nie jestem taki ciemny (:cry:):|

tak wiec oczekuje jakichs propozycji gdzie pogrzebac (auto nie rozbite,salon ,serwis itp,itd 89tys.km) no i coz male lwiatko zachorowało
    moze zeby nie zasmiecac sirkris5(_at_)tlen.pl

z gory dzieki.
    Doktorr
    Level 35  
    Sprawdzić ciągłość przewodu podającego masę na przekaźnik pompy od sterownika silnika do BSM. Najczęściej gnije w wiązce poniżej akumulatora.
    Anonymous
    Anonymous  
    sirkris5
    Level 10  
    No w porządku ok napisałeś i dziękuje ci bardzo tylko za wiele dla mnie ona nie wnosi. Jest to moj pierwszy peugeot (czyt. francuz) a to w pewnym stopniu specyficzne auta. (nie posiadam schematow) kts 650 nic nie wykrywa tak wiec prosze o wybaczenie.....
    druga podpowiedz jest bardziej dla mnie czytelna .

Ogolnie bardzo dziękuje za pomoc jak ktos cos podrzuci to tez będe wdzięczny (juz nie nabijam postow bo bedzie buraaa ..:D)
    Anonymous
    Anonymous  
    sirkris5
    Level 10  
    witam ponownie
    chyba nieuchronnie zbliza sie koniec bsi . (a moze bsm albo i to i to)

na dzien dzisiejszy :
    otwierasz auto z kluczyka a tu zaczyna wyc klaklos (tak klakson nie syrenka od alarmu ) tak jakby ktos wcisna i trabil caly czas ustaje po odpieciu klemy plusowej
    zauwazyłem gdy zamkie sie auto z kluczyka , czasem wariuje centralny zameka otwiera sam i zamyka tak kilka razy (tylko jak zamkne mechanicznie nie pilotem )kluczuk org. (alarm zalozony w serwisie i pewnie wpiety w bsi ( brak dodatkowego pilota zintegrowany z kluczem org.)
    zdazylo sie ze wycieraczka tylna wlaczyla sie gdy uzywalo sie tylko przednich (wajcha do gory zeby plynem umyc przednia szybe)

chyba pozostaje odmowic jakas modlitwe .............
    tak wiem moge do a.s.o - bylem dzwonilem cyt: tak panie ola boga 1 dzien moze tydzien no tak 3-4 tys a moze to,to,to,to i moze 8 tys nie ma nikogo kumatego maja komputer i co z tego jak nie potrafia obsługiwac .

reasumujac potrzebny ktos kumaty z dobrym sprzetem z warszawy bo ja przejzalem to auto na wskros (chyba ) i nic ciekawego nie znalazłem niby nic nie pognite .
    no coz ..
    jak francuzka to tylko miłosc a włoskie to tylko wino chyba sie to sprawdza.
    jak ktos moze pomoc to zapraszam za kasliwe uwagi dziekuje (bedzie stał w garazu a jak nie to pojdzie do zyda a zona i tak go juz nie chce i ja mam go dosc . Czekamy na yarisa . :cry::| . Jak niemiała prawka to był taki spokój .:D
    sirkris5
    Level 10  
    widze ze nic nie drgneło w temacie :D

ciekawostka na dzien dzisiejszy - zamykasz auto z pilota (kluczyka ) przychodzisz rano a on otwarty , sam sie otwiera to jest cyrk na kolach widocznie w nocy bsi sobie cos mysli i otwiera sam auto .

auto alarm w kluczyku oryg. z centralnym :D:D:D to jest kosa auto ono wie ze rano przyjdziesz i samo sie otwiera .(czsem otworzy sie po 1h)

ach jeszcze ciekawostka konczysz jazde wyjmujesz kluczyk ze stacyjki a auto nadal działa .
    (2 rzy taka historia sie zdarzyła)
    nie ma nikogo z wawy albo okolic kumatego ?:D:D
    damdam

Level 34  
    masy i zasilania BSI stabilne? nie chce mi się wierzyć żeby BSI samo sobie wymyśliło takie wariowanie...
    sirkris5
    Level 10  
    ogolnie wiazka pod bsm obejrzana (pod ecu sterowni obejrzana) masa od silnika do karoserji niby ok

masy pod lampami nie patrzylem .
    wiazka z tyłu silnika nie ogladalem (ta w plastiku na silniku)

Najchetniej bym podjechał do kogos kumatego (pod blokiem to nie robota)

- tylko prosze nie mowic jedz do aso (drzwoniłem i rozmawiałem :cry:)

jak ktos moze łopatologicznie cos podpowiedziec to chetnie słucham.
    kybernetes
    Level 39  
    sirkris5 wrote:

- tylko prosze nie mowic jedz do aso (drzwoniłem i rozmawiałem :cry:)

jak ktos moze łopatologicznie cos podpowiedziec to chetnie słucham.

Hmm... sadzisz ze jak w ASO nie naprawili ci autka przez telefon to tu sie uda?
    sirkris5
    Level 10  
    alarm - moze i tak ale co ma alarm do pompy paliwa (bez odcinki) i co ma np. do tylnej wycieraczki .

Prosze drogi mistrzu telefoniczny schowaj takie uwagi sobie w kieszen , nie naprawa telefoniczna tylko bylem w 2 serwisach (w 1 komputer nic nie pokazal 150 pln brutto) w drugim pan obsugujacy sprzet posiadal wiedze nie wieksza odemnie ,a dzwonilem jeszcze do 2 innych

serwis zaproponował - kluczyk,bsi,bsm,sterownik - 6-8 tysiecy ,ja pytam co jest konkretnie zepsute a oni trzeba wymienic taki komplet , i nie daja gwarancji ze bedzie działac .

jak masz pisac bzdury to nie pisz nic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a na forum szukam kogos kto moze to naprawic ktos co wie co robi a nie patałachów w pseudo serwisach . (sa i dobre aso ale nie do peugota )

jak wiesz muxa pan kazio nie naprawi .

posiadam kts-a 650 nic tez nie wykrywa .

JAK KTOS JEST KUMATY I ZE SPRZETEM ODPOWIEDNIM TO PROSZE O KONTAKT !!!!!!!!!!!!!!!!! (tak wiem nie krzycz)

głupim odpowiedziom nadal dziekuje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D a i dzieki temu panu co mnie uswiadomil ze przez telefon mi nie naprawia (a ja glupi sie łudziłem )
    kybernetes
    Level 39  
    Z calym szacunkiem kolego, ale wydaje mi sie, ze z ciebie to taki lisek-chytrusek co tanim kosztem chcialby zabic wielka muche ;)

Znam ceny w ASO i realia jakie tam panuja. Z twojego opisu nie wynika by ktokolwiek w ASO sprawdzil cokolwiek poza "odczytem komputerowym". Za cene 150zl przyszedl pan z diagnoskopem, podpial sie do samochodu, sprawdzil defekty, obejrzal konfiguracje kodowania, przejrzal pare parametrow po czym odpial kabelek i stwierdzil, ze samochod wymaga dluzszego badania i takowe badanie najpewniej ci zaproponowal za stosowna cene. Gdy sie zapytales jakie moga byc koszty naprawy to pan w ASO stwierdzil, ze na tym etapie nic pewnego powiedziec nie mozna ale naprawa moze wymagac wymiany ktoregos z wymienionych przez ciebie, pare postow wyzej, elementow po czym jak sie domyslam, podal ci ich ceny ktore po zsumowaniu nam przedstawiles. No i stad wzielo sie te koszmarne 6-8 tysiecy.

I to byla twoja jedyna inwestycja w ASO co wynika z tego co piszesz. Pojechales do jednego gdzie odczytali defekty i stwierdzili ze ich nie ma. Po odejsciu od kasy stwierdziles chyba, ze to za droga dla ciebie zabawa wiec zrezygnowales z dalszych badan i pojechales do drugiego gdzie na swoje podchwytliwe pytania dostales te sama odpowiedz co w pierwszym, zadzwoniles do trzeciego i czwartego... z identycznym efektem.

Wiec nie demonizujmy kolego. W ASO naprawde naprawiaja samochody i robia to dobrze - tyle, ze nie za darmo ani nawet za pol darmo. Usterka, ktora opisujesz wymaga tzw. "grzebania", wiedzy i czasu wiec i cena za jej znalezienie jest odpowiednio wysoka. I ten "problem" nie dotyczy tylko napraw w ASO. Wyspecjalizowane w diagnostyce/elektryce/elektronice niezalezne warsztaty rowniez nie pracuja za "bog zaplac", takie sa prawa rynku. Mozna na nie sarkac ale ich nie zmienimy. Jak sam zauwazyles: "muxa pan kazio nie naprawi".

Z tego co piszesz o usterce wnosze, ze nie posiadasz wielkiej wiedzy o funkcjonowaniu tego co chcesz naprawiac, nie posiadasz nawet schematow elektrycznych do swojego samochodu, a od tego nalezaloby zaczac. Na tym poziomie twojej wiedzy nasze podpowiedzi beda dla ciebie generowaly jedynie nowe pytania jak to bylo w przypadku kolegi Georgesa:

"No w porządku ok napisałeś i dziękuje ci bardzo tylko za wiele dla mnie ona nie wnosi.Jest to moj pierwszy peugeot (czyt. francuz) a to w pewnym stopniu specyficzne auta. (nie posiadam schematow) "

Uwierz, ze nic tak nie zniecheca do pomagania jak taka bierna postawa. Zdobadz schematy elektryczne, przestudiuj, poczytaj troche o multiupleksie w PSA (google), przesledz fora zajmujace sie tymi samochodami, przemysl to wszystko. A potem zadawaj pytania na forum.

Pozdrawiam
    sirkris5
    Level 10  
    skoro jestes taki znawca zapraszam cie do siebie mam drugie (bsi) wyczyscisz je sobie wgrasz nowy soft , albo poszukasz sobie zgniłej wiazki pod bsm albo filtrem itp,itd

- zwroce ci za przejazd i naprawe usterki (podaj numer konta przeleje zaliczke)

podaj gdzie w wawie jest dobry serwis peugeota - sam zadzwon pojedz i zobacz jaki jest poziom ich wiedzy . (wszystko wymieniaja na nowe klocki i wahacze)

opisuje usterke i szukam kogos kto to zrobi konkretnie , mnie sie nie chce ,nie umiem a serwis rozklada rece , wiec po co maja mnie doic jak juz na wstepie nie wiedza co mu jest ale wiedza ile kosztuje r/h czy zrobia czy nie płacic musisz.bedzie zgniły kabel a ja zapłace za bsi,bsm,ecu ...... paranoja

nie ma co sie oszukiwac peugeot to syf 1 i ostatni raz .honda ,bmw,vw,mb - 10-15 jezdza i działaja a tu dziadostwo francuskie .

juz sie nie wysilaj i daj sobie spokoj z odpisywanie , pozatym forum słuzy do zadawania pytan i nawiazywania kontaktow oraz zdobywania nowej wiedzy.

idzie ogloszenie i tak sie sprzeda niech ktos sie martwi inny.
    :D:D:D:D:D:D

Dodano po 2 [godziny] 47 [minuty]:

AUTO NAPRAWIONE - KOSZT 16,40 PLN (niech zyje pan kazio)

................ potwierdziło sie ze 206 to smieć ...........

temat do smieci , usuniecia - nic nie wnosi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!