Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    malina998
    Level 17  
    Witam. Dziś dostałem radyjko motorola gm 1200.
    Chciałbym się dowiedzieć paru rzeczy o tym radyjku. Otóż, chciałbym się dowiedzieć ile to radyjko ma kanałów i jaką moc 1-10W czy 1-25 W.
    Chciałbym wiedzieć co oznacza napis KONW który mi się wyświetla po włączeniu. Później on zanika i widać K 01. Nie mogę przełączyć kanału. Jakimś cudem po kąbinacji coś udało mi się włączyć ale co to było to nie wiem :)
    Dlatego też chciałbym jakiś opis przycisków, które do czego służą itp :)
    Jest to motka z małym wyświetlaczem.
    Model : M01RFL9CK4CN

Regulamin pkt. 14 i pkt. 16 . [SP5ANJ]
  • Helpful post
    generator
    Level 20  
    Twoje radio ma 10k konwencjonalnych i 10W mocy. Ile masz zapr. to już sam musisz dojść?.
  • Helpful post
    lukashb
    Level 39  
    Do konwencjonalnego przełącza się przyciskiem P przytrzymując go, radio to jest bardzo ubogie i nie przydatne dla potrzeb przemiennika jeżeli chodzi o TX, dla RX jak najbardziej. Już mówię co i jak. Radio ma 10 kanałów do zaprogramowania, pracuje od 403MHz do 470MHz, krok ustawiany 12,5kHz , 20kHz , 25kHz, no i dostępny trunking gdy się jest jego legalnym użytkownikiem bądź ma się swoją sieć dostępu. A teraz o wadach radia, maksymalny czas nadawania bez puszczania PTT to tylko 60 sekund, potem blokada i znów trzeba nacisnąć, właśnie do dyskwalifikuje to radio dla zastosowań przemiennikowych, nawet do przemienników które nie są przeźroczyste po puszczeniu PTT nie nada się, bo jak ktoś będzie mówił dłużej niż minutę to go zblokuje, ale żadko się zdarza by ktoś minutę mówił bez przerwy np. w radio taxi. Pozdrawiam