Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Denon AVR 1306 - brak dźwięku

13 Lut 2009 20:38 4378 2
  • Poziom 10  
    Witam

    Mam problem z moim denonem, chodzi o to że przestał grać. Ten objaw jest trochę dziwny bo zaraz po załączeniu przekaźników od kolumn słychać przez pół sekundy muzykę, głośno po czym nastaje cisza. Przy przełączaniu trybów pracy na stereo i na direct amplituner gra ale tylko ze źródła tuner tylko że nie da się regulować głośności. Po przekręceniu gałki te cyfereczki się zmieniają jak dojde do min to denon cichnie i po ponownym podgłoszeniu już nic nie słychać. Po wyłączeniu denona, zmianie systemu znowu można dojść do tego samego momentu. Z zewnętrznych źródeł nie chce grać. Czy reset procesora coś pomoże ?

    Pozdrawiam
  • Pomocny post
    Użytkownik obserwowany
    problem tkwi w ukladzie sterującym wejściami, otoż ten układ ma w sobie również regulację głośnosci, zlokalizuj ten układ i go wymien, najczesciej jest obok wejśc zewnetrznych. pozdrawiam
  • Poziom 10  
    Bzyczek999 napisał:
    problem tkwi w ukladzie sterującym wejściami, otoż ten układ ma w sobie również regulację głośnosci, zlokalizuj ten układ i go wymien, najczesciej jest obok wejśc zewnetrznych. pozdrawiam


    Kolega Bzyczek999 ma nosa, właśni padł ten układ od regulacji głośności. Nawet jak kolega mówi, znajduje się blisko wejść audio. Niestety mój denon leży w serwisie bo nie mam wprawy w wymianie układów smd.

    Pozdrawiam

    eOT