Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Relpol przekaźnikiRelpol przekaźniki
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Amica PA5580A520X Miga lampka "Pracuje"

14 Feb 2009 19:50 1904 3
  • Level 13  
    Witam. Od jakiegoś czasu pralka pralka dziwnie się zachowuje. Zaczęło się od sygnalizowania błędu nr 3 i pralka nie odpompowywała wody. Szukałem na forum i znalazłem że to wina tyrystorów. Ale jak włączałem program odpompowywanie to wtedy wszystko działało. Tak więc na pewno nie tyrystory od tego elektrozaworu. Gdzieś wyczytałem że to jest objaw zużywającej się pompki.
    Po resecie pralki wszystko działało poprawnie. Za jakiś czas chodziła i np po dwóch praniach znowu pokazywała błąd nr 3. Więc mama wyłączała pralkę, włączała i dawała na odpompowywanie aż do dziś... Włączyła pranie i znowu błąd. Więc kilka razy włączyła i wyłączyła pralkę aż stało się coś takiego że po wybraniu byle jakiego programu mruga lampka "Pracuje" a wraz z nią słychać włączanie i wyłączanie któregoś z przekaźników.
    [22.06.2021, g.9.00] Zabezpieczenia Internetu Rzeczy (IoT) programowe i sprzętowe. Zarejestruj się za darmo
  • Relpol przekaźnikiRelpol przekaźniki
  • Home appliances specialist
    Na początek przytrzymaj "start" przez 5 sek. i uruchom ponownie.
  • Relpol przekaźnikiRelpol przekaźniki
  • Level 12  
    Może już cas wymienić pompkę:)
  • Level 13  
    Monterek 1969 wrote:
    Może już cas wymienić pompkę:)


    No przydałoby się :/

    A gdy przyciskam START to lampka od autokontroli miga dwa razy z czego pierwsze mignięcie jest "normalne" a drugie tak jak by trwało tylko połowę czasu tego "normalnego" mignięcia.

    Nie ma nikt pomysłu?