Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Toshiba a200 - brak ładowania baterii

flowhere 15 Lut 2009 17:03 2198 3
  • #1 15 Lut 2009 17:03
    flowhere
    Poziom 2  

    Witam!
    Przed Świętami Bożego Narodzenie zakupiłem takiego lapa. Dopiero po dwóch tygodniach zaczęliśmy z niego korzystać i wtedy okazało się że jest problem z ładowaniem.
    Ładowanie laptopa przez całą noc nic nie daje, po kilku sekundach od wyciągnięcia kabla sieciowego komp się wyłącza. Po podłączeniu tegoż kabla wskaźnik baterii zaczyna wskazywać ładowanie, jednak po minucie staje (po najechaniu wskaźnikiem na ikonę baterii pokazuje się informacja : podłączony, ładuje, jednak wskażnik baterii nie "pompuje").
    Poziom baterii waha się na poziomie 0 max 1%.
    Lap wysłany do serwisanta, wraca naładowany, lecz już po rozładowaniu baterii, problem nadal istnieje. Pan z serwisu twierdzi, że laptop był sprawny i próbuje "wyłudzić" odemnie kwotę 145 zł za sprawdzenie lapa. Po krótkiej rozmowie jednak stwierdza, że jednak nie muszę tego płacić. Po ostatnim telefonie namawia mnie do kolejnego odesłania mu laptopa (następne 3 tygodnie bez kompa) lub przyjechanie do serwisu osobiście (200km).
    Jednym słowem mam w tej chwili stacjonarnego laptopa.
    Może możecie mi podpowiedzieć co może być nie tak z tym kompem, to podpowiem Panu z serwisu o co chodzi :)

    0 3
  • #2 15 Lut 2009 17:24
    skaktus
    Poziom 37  

    No może być wiele - od uszkodzonej baterii, poprzez uszkodzony układ ładowania itp...Ciężko jest stwierdzić tak odrazu. Ja n twoim miejscu bym żądał zwrotu gotówki.

    0
  • #3 15 Lut 2009 18:26
    flowhere
    Poziom 2  

    No ok! Ale jaki jest termin w którym zwracam jest kasa? Bo coś mi się wydawało że 2 tygodnie od zakupu?

    0
  • #4 17 Lut 2009 22:53
    bek
    Poziom 10  

    uszkodzony układ scalony max nnn albo tranzystory wyjśćiowe prawdopodopodobnie pracujące w parze w zależnośći od modelu

    0