Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Niespotykane problemy z Przegladarką IE, Firefox

17 Lut 2009 11:48 978 1
  • Poziom 15  
    Witam serdecznie,
    ostatnio miałem kłopot z przeglądarka IE (13.02.2009 piątek)
    Internet miałem GG mi pracowało moglem sobie zagrać w bilard przez neta jednak gdy chciałem wejść na stronę Onet, czy inne wyskakiwał mi błąd przeglądarki (mogłem nacisnąć Tylko Wyślij raport, Nie wysyłaj) Co lepsze przy nagrałem Mozillę Firefox-a i to samo tzn może nie zupełnie nie wyskakiwał mi błąd przeglądarki tylko błąd połączenia połączenia.
    uruchomiłem kompa przez F8 ostatnia dobra znana konfiguracja mogłem wybrać sobie dzień wybrałem poniedziałek i o dziwo problem minął.

    Drugi kłopot to odinstalowałem Kasperskiego anty virus i Przeglądarka IE zaczęła mi nie wyświetlać poprawnie stron internetowych.
    Wyglądało to jakby nie widziała jakiegoś skryptu, programu do poprawnego odczytu strony, postanowiłem nagrać Javę, i nic. Strona Onet wyglądała tak jakby posiadała tylko tekst. Po nagraniu jakiś programów dodatków nic nie pomogło, zainstalowałem Liska, problem nawet minął jednak na niektórych stronach, widać było jak czcionka powinna być dużo mniejsza. Dodać jeszcze muszę że ta czcionka nie była większa na całej stronie tylko powiedzmy w niektórych miejscach.

    Czy wiecie jak rozwiązać w/w problemy?
    czy w problemie 2 odinstalowanie programu miało taki wpływ na cały przebieg?

    problem pierwszy dotyczy komputera stacjonarnego, natomiast drugi laptopa firmy asus, oba komputery posiadam ok 3 lata.

    pzdr i czekam na odpowiedź
  • Poziom 13  
    W 1 problemie możliwe ze chodziło o jakieś złe ustawienia czegoś skoro po cofnięciu paru dni było dobrze.
    A w problemie 2 możliwe ze w ustawieniach Kasperskiego było coś nie tak(:?:). Kiedyś tez miałem podobny problem tylko że z antywirusem G Data. Otóż nie mogłem oglądać filmików na YouTubie. Jak się potem okazało chodziło o złe ustawienia w antywirusie , który blokował dostęp do filmów na YouTube. Tylko że ty skasowałeś antywirusa to nie powinno tak być . Może jakieś błędne wpisy w rejestrze zostały:?: przeczyść rejestr programem do czyszczenia rejestru np. Ccleaner (http://www.instalki.pl/programy/download/narzedzia_systemowe/CCleaner.php) i powiedz jakie efekty. :)