Witam
Potrzebuję do świetlówek złożyć lampę
Dostałem części z lampy(widoczne na zdjęciach) + uchwyty do startera i startery
Na dławiku jest napis ze można podłączyć 2x 18-20W (właśnie o to mi chodzi)
Na zdjęciu jest również widoczna cewka(nie jestem pewien czy tak się to nazywa) w lampie w garażu jest taki tylko ma 2 styki a ten 4 :/
Ta cewka byłą na 2 dławiki a teraz jak to podłączyć pod 1 ??..
Można prosić o jakiś schemat jak to połączyć ??.. na 2 świetlówki ??..
jakie świetlówki do tego mogę podłączyć :
* Świetlówki liniowe w technologii T8 - mogą być zasilane zarówno układami konwencjonalnymi (elektromagnetycznymi) jak i elektronicznymi.
* Świetlówki liniowe w technologii T5 - mogą być zasilane statecznikami elektronicznymi.
mam nadzieję że wybrałem dobry dział (jeśli nie proszę o przeniesienie, lub podanie gdzie mogę znaleźć odpowiedź na moje pytanie przed skasowaniem tematu - szukałem niestety bezskutecznie :/)
z góry wielkie dzięki za odpowiedzi

Potrzebuję do świetlówek złożyć lampę
Dostałem części z lampy(widoczne na zdjęciach) + uchwyty do startera i startery
Na dławiku jest napis ze można podłączyć 2x 18-20W (właśnie o to mi chodzi)
Na zdjęciu jest również widoczna cewka(nie jestem pewien czy tak się to nazywa) w lampie w garażu jest taki tylko ma 2 styki a ten 4 :/
Ta cewka byłą na 2 dławiki a teraz jak to podłączyć pod 1 ??..
Można prosić o jakiś schemat jak to połączyć ??.. na 2 świetlówki ??..
jakie świetlówki do tego mogę podłączyć :
* Świetlówki liniowe w technologii T8 - mogą być zasilane zarówno układami konwencjonalnymi (elektromagnetycznymi) jak i elektronicznymi.
* Świetlówki liniowe w technologii T5 - mogą być zasilane statecznikami elektronicznymi.
mam nadzieję że wybrałem dobry dział (jeśli nie proszę o przeniesienie, lub podanie gdzie mogę znaleźć odpowiedź na moje pytanie przed skasowaniem tematu - szukałem niestety bezskutecznie :/)
z góry wielkie dzięki za odpowiedzi