Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

schemat sterownika MTS 8 Września

kisiol 11 Lis 2013 12:53 20492 39
  • #31 11 Lis 2013 12:53
    jarektobiasz
    Poziom 2  

    masz moze zdjecie tego mostka ?

  • #32 07 Gru 2013 09:24
    belmondo1989
    Poziom 6  

    witam
    mam problem ze sterownikiem MTS8, przy rozpalaniu wszystko działalo dobrze, za 10 min zszedłem do pieca i piszczał alarm na wyswietlaczu pojawiły sie dwa migajace zera zadne inne kontrolki sie nie swieciły, sterownik nie reaguje na nic, ponowne uruchamianie nic nie zmienia

    prosze o rady co z tym zrobic

    pozdrawiam

  • #33 11 Gru 2013 14:22
    ksiegowa10
    Poziom 1  

    Proszę o podpowiedź gdzie ma być zlutowany ten kabelek z wcześniejszego zdjęcia z taśmy

  • #34 12 Gru 2013 14:49
    powerdragoon
    Poziom 2  

    Witam,
    mam problem, a mianowicie pali się przy każdym włączeniu bezpiecznik. Dzieje się tak od kiedy działał on na agregacie prądotwórczym prawdopodobnie dostał za wysokie napięcie. Zauważyłem też, że jeden z warystorów jest popękany.

  • #35 13 Gru 2013 18:09
    jarektobiasz
    Poziom 2  

    panowie poprosze o zaznaczeniu na zdjeciu ktory to mostek 2w10

  • #36 28 Gru 2013 11:09
    gregorbart
    Poziom 2  

    Witam,
    mam problem z rozszyfrowanie spalonego kondensatora ceramicznego na płytce sterownika TMK MTS8 E/2. Czy któryś z kolegów podpowie. Dziękuje pozdrawiam.

    schemat sterownika MTS 8 Września

  • #37 02 Sty 2014 07:35
    smtek
    Poziom 9  

    To nie jest kondensator. Spalony element to warystor symbol 10D391K.

  • #38 02 Sty 2014 09:29
    gregorbart
    Poziom 2  

    Dziękuję za podpowiedź. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
    Pozdrawiam.

  • #39 29 Sty 2018 20:56
    walsie2695
    Poziom 8  

    Witam serdecznie.
    Mam problem z owym sterownikiem.
    Wymieniłem oba triaki na bt136 i oba układy moc3021 a napięcie na przewodzie do dmuchawy bez różnicy co zrobię wynosi 65V.
    Mostek ok napięcie po stabilizatorze 5.0v
    Proszę o pomoc.

  • #40 18 Lis 2018 16:32
    Tadeusz1974
    Poziom 9  

    Witam.
    Mam ten sam sterownik w którym nie działa funkcja menu serwisowego: F6-automatyczne rozpalanie kotła przy włączeniu zasilania (1-TAK, 0-NIE).
    Ustawione mam na 0 a sterownik i tak uruchamia automatyczne rozpalanie po powrocie zasilania.
    Sterownik był wysłany na serwis, powiedzieli że nie umiem ustawić sterownika, dziwne bo wcześniej ta funkcja działała prawidłowo.
    Może ktoś z forumowiczów podsunie pomysł jak to naprawić?