Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Passat 1.9 tdi AFN 110KM 1996 - tryb awaryjny? - logi do oce

jaro1414 21 Feb 2009 10:14 4799 6
    jaro1414
    Level 10  
    Witam mam problem z w/w passatem a mianowicie po przycisnieciu gazu w podłogę ok. 2700-2800 rpm auto sałbnie i nie ma jazdy po logach które zrobiłem wygląda na to, że turbo wpada w tryb awaryjny albo przeładowuje i nie wiem co jest tego przyczyną wcześniej wszystko było ok proszę o ocenę logów i zdiagnozowanie tego.
    Oto logi: https://obrazki.elektroda.pl/50_1235207186.jpg
    AdamWro
    Level 18  
    Przecież widać że przeładowuje o ponad 500mbar. I turbo nie wpada w tryb awaryjny tylko sterownik bo turbo przeładowuje. Wpisz sobie w wyszukiwarke "tryb awaryjny tdi" lub "notlauf" i porównaj wyniki ze swoim problemem, nie zaśmiecaj forum bo tu ktoś co 5 minut pisze "pomocy tdi nie ma mocy" lub podobnie.
    maxim08
    Level 11  
    Stawiam na przepływkę. Stykałem się z takim problemem choc jeszcze można sprawdzić N75 czy otwiera przepustnicę na turbinie ale pod obciążenien silnika a nie na wolnuch.
    lgy1
    Level 21  
    Zacznij od spraw podstawowych :przewody podciśnieniowe i siłowniki czy płynnie się poruszają
    mamark
    Level 10  
    Miałem podobny problem z Audi A 4 AFN. Problem tkwił w katalizatorze, który urwał się i blokował wylot spalin.
    robsi1
    Level 12  
    a może wystarczy wymienić zawór sterujący turbiną .:D
    jaro1414
    Level 10  
    Dzięki panowie za odpowiedzi PROBLEM już zgłowy padł G-71 wymieniłem i z głowy