Przepraszam koledzy za ten "gwizdek". A temat wrzuciłem po to, aby dowiedzieć się nie tylko o samych peavey pro 15 ale o sposobach zbadania, diagnozy, naprawy gośnika wysokotonowego na tym przykładzie. Jeden kolega uwaza, że zaśmiecam, to forum.. ale jakoś inni byli łaskawsi od niego i uzyczyli mi porady. Może ja nie wiem czy mozna sobie tak przekładać głośnik z kolumny do kolumny kolego, jeżeli może byc zepsuta zwrotnica w tej kolumnie gdzie poszedł wysokotonowy gł. to przekładając tam drugi sprawnyi moze sie on uszkodzic- z powodu np tej zwrotnicy lub czegos innego, dlatego wolę najpierw zapytać forumowiczów, niż słuchać sie ciebie i cos zepsuc- bo wtedy cała wina twoja. Choc kilka rad wczesniejszych miałes moze i trafnych, jak nie podoba ci sie moj post, to sie nie udzielaj. Moze sa i podobne posty do mojego ale, to nie znaczy, że takie same, mimo wszystko dzieki ci za odp, dziekuje wszystkim, a wie ktos moze czy jest jakis moze lepszy zamiennik tego gł. wysokotonowego, ktory wejdzie w tą paczke bez przerabiania? Słyszałem, ze w peavey pro 15 były montowane rożne glosniki i nie wiem co tam wstawic i gdzie kupić cos dobrego.. one nie maja oznaczeń*te glosniki.. pozdro, jeszcze raz dzięki