Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

brak świateł postojowych i podświetlenia deski ford fiesta

chyzop 23 Feb 2009 21:51 16775 14
    chyzop
    Level 10  
    witam.miałem zwarcie w lampie przedniej i paliło bezpiecznik załozyłem większy cos pykneło i zginęly postojówki i podswietlenie deski.zwarcie w lampie już usunęłem bezpiecznika nie pali ale świateł postopjowych i brzęczyka nie ma.może ktos wie co mogło się uszkodzić.z góry dziękuję i pozdrawiam.
    Hucul
    Level 39  
    Najprawdopodobniej włącznik na kolumnie kierownicy .
    chyzop
    Level 10  
    kolego idzie ten włącznik jakos naprawic.
    Hucul
    Level 39  
    Jeśli wypaliły się styki to lepiej wymienić , jaki rocznik auta ?
    chyzop
    Level 10  
    97rok.ale światła z przodu drogowe i pozycyjne są tak jak pisałem nie ma postojówek i z tyłu zadnych światel podswietlenia deski i tego brzęczka
    stefan_marek
    Level 18  
    A sprawdziłeś pozostałe bezpieczniki?
    chyzop
    Level 10  
    wszystkie sprawdzone aha no i nie działa jeszcze regulacja lamp góra dół.
    Anonymous
    Anonymous  
    chyzop
    Level 10  
    witam kolege Elektrit słuchaj możesz mi jakoś bliżej wytłumaczyc jak usunąć ta usterkę byłbym bardzo wdzięczny.pozdrawiam
    DeathClaw18
    Level 12  
    Witam Panowie. Mam w swojej fieście identyczny problem. Jak go rozwiązać? Obiawy są identyczne, stało się to również w podobny sposób, nie działa podświetlenie, światła pozycyjne, światła tylnie, (stop i przeciwmgielne jest), buzzer od świateł też nie działa no i również elektryczna regulacja wysokości świateł też milczy. Koledzy, możecie napisać jaki był finał tej sprawy i jak ja mam się do tego zabrać?

Pozdrawiam.
    wicher84
    Level 13  
    Witam ja tez mam ten problem brak świateł postojowych:/ Diagnoza padła na przełącznik świateł. Może ktoś zdradzi rąbek tajemnicy jak to naprawić??. Podejrzewam, że trzeba coś z przekaźnikami pomajstrować. Ale co jak to nie mam pojęcia bo dopiero zaczynam się bawić w elektryke. A i jeszcze jedno mam taki dziwny objaw, że jak wyłożę bezpieczniki od świateł te pod kierownicą to wtedy brzęczyk działa jak są otwarte drzwi a jak są bezpieczniki włożone to nie działa :/ Ktoś tam nieźle namieszał. A i jeszcze jedno jeden przekaźnik pod szybą mam podłączony do minusa akumulatora ten 2 od prawej strony samochodu. Proszę o jakąś radę z góry wielkie dzięki.
    wicher84
    Level 13  
    Rozebrałem styki z wielkim trudem:(, przeczyściłem po doginałem i teraz działa zobaczymy jak długo. Żadnych dodatkowych przekaźników ani wzmacniaczy sygnału nie dawałem.
    Dzięki za podpowiedzi.
    Elektron1234
    Level 20  
    Ale przekażnik dołóz Jest miejsce w kasecie bezpieczników
    wicher84
    Level 13  
    Hehe gdybym wiedział jak ten przekaźnik dołożyć to bym go dołożył. Niestety bardzo cienko u mnie z elektryką :( bym musiał to łopatologicznie mieć opisane. Jaki przekaźnik gdzie którą nóżkę podłączyć itp. Jedyne co wiem, to że od świateł są bezpieczniki 7 i 8 o ile dobrze pamiętam. No i miernikiem co nieco też umiem zmierzyć ale to tylko podstawy. :)